Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Milano

Milano je drugi po velicini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija u severnoj Italiji. Milano se smatra "privrednim srcem" Italije. Grad je takodje i svetski poznat privredni, modni i medijski centar. Milan je cuven po svojoj gotskoj katedrali, operi "Milanska skala" i velikom arhitektonskom i umetnickom nasledju.

Danas je Milano moderan grad. Centar je automobilske industrije jos od sedamdesetih godina proslog veka, a modna industrija je zastitni simbol grada. Dva puta godisnje se u Milanu odrzavaju nedelje visoke mode pa se na jednom mestu mogu naci modni obozavaoci, supermodeli i paparazzo novinari.
Kao centar mode, biznisa, finansija, fudbala..., Milano je bucan, uzurban, bogat, kosmopolitski grad od stila koji vredi videti.

Atrakcije koje ne treba propustiti

Ne propustite pogledati cuvenu milansku katedralu koja ce vas zadiviti mramornim siljatim tornjicima i impozantnim ladjama te opernu kucu Scalu koja neguje tradicionalnu operu. Stanovnici Milana su veliki postovaoci religije te cak placaju poseban porez za odrzavanje katedrale na cijem se vrhu nalazi kip Device Marije.

Pogled na Duomo prekida svaku misao na nacionalne razlike i previranja. Citav plan Milana diktiran je odnosom prema ovoj katedrali, jer ulice ili vode prema Duomu ili ga okruzuju. Iako je gradnja pocela jos 1386 godine, i kroz godine vise puta renovirana, katedrala jos uvek nije potpuno zavrsena, jer i danas postoje komadi kamenja, koji nisu pretvoreni u skulpture. Vise stotina turista svakodnevno posecuje ovu gradjevinu, a piazza (trg) ispred Duoma i ulice koje ga okruzuju deo je grada koji uvek zivi bez obzira na godisnje doba, ili smenu dana i noci.


Pozoriste Skala nalazi se nedaleko od Duoma, a u muzej ovog hrama opere moze da se udje svakog dana, ali i da se nabave karte za "Boeme" ili "Rigoleto". Odmah pored Skale nalazi se luksuzni "Grand hotel" u kojem je slavni tenor Enriko Karuzo snimio prvi zvucni zapis i gde je poslednje dane zivota proveo veliki kompozitor Djuzepe Verdi. Za nocenje u ovom hotelu treba izdvojiti citavo bogatstvo, ali kafa moze da se popije za dva evra.

Nedaleko od piazze, nalazi se i Galleria Vittorio Emanuele ili bolje reci najstariji svetski shopping centar, kao dobrodoslica u moderni Milano. Radnje italijanskih kreatora i njihova ponuda na jednom mestu, ostavice vas bez daha. A vasa odluka izmedju Guccija, Prade, Dolce & Gabbane, ili mozda Versacea, svakako ce vas ostaviti praznog novcanika. A ako niste bogati turista, a dopada vam se Luj Viton torba od samo 450 evra, mozete naci na izgled slicnu takvu kod africkih crnaca, tu odmah iza ugla, na ulici, po veoma povoljnijim cenama od 100, 60 i 30 evra, u zavisnosti kakva vam je sposobnost cenkanja.
Galeriju je projektovao arhitekta Djuzepe Mengoni, pao je 1865. godine s plafona i tako stradao pre njenog otvaranja. Mnogi kazu da se ispod ovog staklenog krsta danas pije najbolja kafa u gradu. Paznju treba obratiti na bika Taura i za srecu pogladiti jedan izvestan bronzani deo.


Zamak Sforca predstavlja praznik za ljubitelje lepe arhitekture i umetnosti, jer su vojvode bile mecene najvecim umetnicima svog vremena. Medjutim, muskarcima koji krenu put Milana daleko vaznija ce biti poseta stadionu "San Siro".


Stanovnici Milana rado ce vam izaci u susret, ako slucajno zalutate i potreban vam je pravac, za neku od kulturnih institucija, koju ste namerili da posetite i upoznate. Njihova ljubaznost i zelja za razgovorom, a posebno ako ste sredovecni turista, ce vas uputiti na Piazzu (trg) Duomo koja je i simbol Milana.

Sta svako treba da zna....

- Da izvorno ime grada dolazi od keltskog Medelhan, "di Terra di Mezzo", oznacavajuci lokaciju izmedju reke Olone i tadasnjeg grada Seveso.

-Da je katedrala Duomo druga najveca gradjevina u Italiji, odmah posle Sv. Petra u Rimu, i druga najveca gotska katedrala u svetu.

-Da je ceo Milano izgradjen u koncentricnim krugovima, a da je zastitnik grada Sveti Ambrozije poreklom iz Sirmiuma (sadasnja Sremska Mitrovica)

-Da spoj tradicije i modernog, svakako treba videti u danima Fashion week-a