Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Bez cega se ne ide na putovanje?

Uprkos tome sto mnogi tvrdi da na odmor idu da se "iskljuce" od zvonjave telefona i ekrana monitora, najnovija statistika tvrdi porpuno suprotno - telefoni, laptopovi i fotoaparati su neke od najcescih stvari koje se nose na putovanje.
Kompanija Visa nedavno je objavila da su danasnji putnici previse oslonjeni na stalnu telefonsku i internet komunikaciju, ali i na nepresusni izvor informacija koje pruza internet, da je to ucinilo ove uredjajima apsolutno neophodnim na svim putovanjima. Komunikacija sa prijateljima i porodicom ne prestaje ni nakon ukrcavanja u avion, ali po najnovijim podacima prvi utisci sa putovanja neretko se "dele" vec i na samom aerodromu.

Kako se navodi u ovom istrazivanju mobilni telefon je najpopularniji i njega obavezno nosi 80% ispitanika (od cega je 65% "pametnih telefona"), zatim slede foto aparati i kamere koje "ne zaboravlja" 70% ispitanih putnika. Nesto vise od polovine putnika, njih 54%, potvrdilo je da se ne razdvaja ni od laptopa, a jedna trecina ispitanika rekla je da obavezno spakuje i neki od uredjaja za zabavu - tablet racunare, dzepne konzole za igranje i drugo.

S obzirom da je analiza imala globalni okvir, otkriveno je da putnici iz Azije najcesce nose svoje elektronske uredjaje na putovanje, cak 73%. Evropljani su malo konzervativniji pa je tek 47% ispitanih putnika potvrdilo da zele da imaju pristup internetu na svojem putovanju. Internet se na odmoru najcesce koristi za slanje e-mejlova, za instant komunikaciju i u nesto manjem broju slucajeva za delenje i slanje fotografija kao i surfovanje po internetu.

Ovo istrazivanje takodje potvrdjuje da najveci broj ispitanika trazi informacije o svojim destinacijama putem interneta, pretrazivajuci web sajtove u potrazi za drugim utiscima, prezentacijama destincija i odmaralista, informacijama za lakse snalazenje na putovanju i slicno.