Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Lisabon, luka sirena na sedam brda

Nekoliko dana boravka u Lisabonu, skoro tromilionskom gradu u najsirem podrucju, odnosno sa 600.000 stanovnika u samom gradu, nije dovoljno da se otkrije sva lepota jedne od najstarijih evropskih metropola. Lisabon je grad gde ljudi pricaju glasno, smeju se iskreno, a pevaju tuzno.
Istoricari kazu da su Lisabon osnovali jos drevni Fenicani, koji su mu nadenuli ime Olispio, odnosno Luka sirena. Od 13. veka on je zvanicno prestonica Portugalije sa danasnjim imenom - Lisabon. Zato je i tesko za kratko vreme sve videti i doziveti u gradu prebogate istorije, u kojem cak i svaki kamicak po kome se na kaldrmi gazi, ima svoju pricu.
Ovo je jedan od najstarijih gradova na svetu, sto arhitekturu ovog grada cini veoma posebnom i privlacnom za fotografisanje.

Za pocetak, predlazemo da najpre posetite tvrdjavu Svetog Dordja, staru osam i po vekova, sa koje se pruza velicanstven pogled na ceo grad, koji, poput Rima i Istanbula, lezi na sedam brda.U 18veku se desio razorni zemljotres gde je poruseno preko 85% gradjevina a tvrdjava Sveti Djorde, ostala je netaknuta.
Tadasnji premijer,Markiz de Pombalo,ponovo je izgradio grad, kao primer reda i harmonije. U centru grada nalazi se Trg slobode sa impresivnim spomenikom ovom premujeru ,odakle se racvaju svi pravci i desavaju svi vazni dogadjaji.
Manastir Zeronimo predstavlja jedno od najmonumentalnijih dela arhitekture iz doba manuelizma. Pod njenim svodovima sahranjen je i Manuel Prvi i veliki moreplovac Vasko de Gama. Jedan od simbola ovog grada su svakako stari tramvaji koji su danas samo turisticka atrakcija
Setnja rekom Tezo, dozivljaj je sam za sebe.
Dokovi Alkantra, koji su nekada sluzili kao magacini, danas su pretvoreni u veliku marinu sa brojnim nocnim klubovima i restoranima, koji su zadrzali autenticnost nekadasnjih vremena.
Pravi dozivljaj je i setnja Monsantom, najvecim parkom u Evropi. Park Monsanto prostire se na 10 kvadratnih kilometara, Zbog obilja najrazličitijeg rastinja, park Monsanto s pravom nosi i ime - ekoloski. Ovde mnostvo sveta provodi slobodne trenutke, citave porodice dolaze na piknik i da se druze.

Ako ste ljubitelj plaze ili kupanja otidjite do Estorila ili Kaskaisa, koji iako su veoma blizu a prilicno su razliciti.
Estoril ima dugacke plaze, hotele u rivijrera stilu, dok je Kaskais mesto sa puno peskovitih uvala, malih prodavnica, restorana i barova.

Portugalci su otvoreni, srdacni, komunikativni i spremni da vam pomognu i kada pomoc direktno ne trazite.

Strance lako prepoznaju i kada ne govore, jer su uglavnom visi u odnosu na njih, a i svetlije puti.

U jednom od mnogobrojnih starih kvartova, Bairo Alto, rodjena je fado muzika, istovremeno nostalgicna i protestna, koja peva o sudbinama ljudi. Pre dva veka ova karakteristicna lisabonska pesma odjekivala je hrapavoscu po kaldrmi njegovih ulica, zajedno sa nocnim damama i boemima. Danas se ova muzika, koja predstavlja mesavinu muzike africkih robova, mornara i arapskih ritmova, slusa u brojnim fado klubovima, smestenim u kvartovima koji vas vracaju u neko drugo, davno prohujalo vreme. Uz dobro portugalsko vino i bakalar, sve postaje jos upecatljivije. u stvari, bez fada, vina i kolaca, poseta Lisabonu i nije potpuna.
Ove godine nacionalna avio kompanija Portugala-TAP Portugal ima direktne letove iz Majamja i Filadelfije za Lisabon i dobru vezu iI iz drugih vecih gradova Amerike.
Za vise detalja pitajte jednog od agenata Axioma Travel na 1800 929 4662