Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

MINHEN


Minhen je grad u kome je Nevil Cembrlen potpisao neslavni ugovor koji je umirio Adolfa Hitlera, mesto gde je zlatna generacija igraca Manchester United-a poginula u avionskoj nesreci, a letnje Olipijske igre 1972. zavrsene krvoprolicem. Ali bez obzira na to, Minhen je divan grad koji je uspeo da se izdigne iz pepela nakon dva rata i vrati stari sjaj.
Nakon prvog i Drugog svetskog rata u kome je Minhen srusen do temelja pocinje period restaurcije i rekonstrukcije Minhena. Ubrzo nakon 2.svetskog rata 1950 godine Gradska Skupstina donosi odluku da se sve zgrade koje su srusene u bombardovanju ponovo izgrade u svom stilu.

Tako Minhen postepeno postaje replika starog Minhena a radovi na srusenim zgradama se zavrsavaju tek krajem 20. veka. Kada se Minhen kandidovao kao mesto odrzavanja letnjih Olimpijskih igara pocela je velika izgradnja i Minhen pocinje da gradi u novijim stilovima ali van centra grada tako da danas postoji svojevrsni kontrast u Minhenu.

Minhen se nalazi na obalama reke Izar, na samim obroncima Alpa i na namorskoj visini od 530m. Posto su se u starom i srednjem veku ovde ukrstavali putevi od zapada prema istoku i od svera prema jugu Minhen je postao jako znacajna raskrsnica puteva kao i trgovacki centar te regije
Zahvaljujuci ovom geografskom polozaju Minhen i dan danas predstavlja vaznu raskrsnicu puteva kako kopnenih tako i vazdusnih. Minhen se nalazi u juznom delu Nemacke, a do 1918. bio je prestonica Bavarskog kraljevstva, a duh kraljevstva je jos uvek prisutan.

Tu je specificna arhitektura sa sirokim bulevarima i svecanim zgradama i prelepa Rezidencija, dom porodice Vitelsbah koja je vladala Bavarijom. Jedan je od retkih zamkova koji izgleda bas kao u bajci, sa baroknim dvoranama, porcelanskim kolekcijama, dvoranama sa ogledalima i ekstravagantno ukrasenim detaljima.
U srcu dvorca je "Antikvarum", neverovatna dvorana sa 69 metara dugim trezorom sa freskama, ali sustinski napravljenim za izlaganje klasicnih antickih statua neprocenjive vrednosti.

Hofbrauhaus se nalazi u centru Minhenskog srednjevekovnog gradskog trga i nije se mnogo promenio poslednjih za 100 godina. Ovo mesto je cuveno po ispijanju piva. U citavom gradu jos uvek postoje zemljani podovi.
Poseta pivnici mozda zvuci suvise turisticki, ali ova mesta su prepuna lokalnih stanovnika, kao i Fiktualenmarkt, pre svega pijaca za poljoprivrednike gde mozete naci sace, domacu sunku, sveze voce i povrce. Potom je tu kula crkve Sv. Petra, sa 302 stepenika, sa koje mozete videti citavu pijacu.

Gradska kuca
Zgrada Minhenske opstine gradjena je u stilu gotike. Kitnjasta je, puna gargojla i ostalih bica koja krase ovakve gradjevine. U njoj se nalazi i jedan od nasjkupljih restorana u Minhenu.

Parkovi Minhena
Minhen je zeleni grad koji poseduje mnogobrojne parkove. Nedaleko od gradskog centra, na povrsini od cak 3,7km2 nalazi se veliki gradski park Englischer Garten (Engleska basta) koji je jedan od najvecih uredjenih gradskih parkova na svetu. Ostale znacajne zelene povrsine koje treba obici u Minhenu su Olimpikpark, Westpark, kao i park Nymphenburg Palate.

Zgrada Plate Maximilianeum
Maksimilianeum je palata koju je 1857. poceo da zida Maksimilijan II, bavarki kralj, zavrsena je 1874. i do sada pretrpela tri vece restauracije. Nalazi na obali reke Isar, a neposredno pre Maksimilijanovog mosta. Ovom palatom se zavrsava istocna strana jedne og kraljevskih avenija - Maksimilijanstrasse.

Televizijski toranj
On je za Minhen ono sto je Avalski toranj za Beograd. Visok je 290m, a ulaz u njega kosta 4 evra. Sa tornja mozete videti ceo grad, a u vrhu tornja se nalazi muzej u kome su rekviziti svetski poznatih rock grupa Queen, The Doors, ZZ Top, The Who... Lift koji vas vodi do vrha krece se brzinom od 12 metara u sekundi.

Olimpijski kompleks
Olimpijske igre 1972. odrzane su u Minhenu, nedaleko od gore pomenutog tornja. Kompleks sportskih terena koji je izgradjen za tu priliku i danas posle 35 godina izgleda jako moderno, a detaljno ga mozete prouciti durbinom sa vrha tornja.

Zenska crkva
Zastitni znak grada je katedralaFrauenkirche . Nalazi se u samom centru, a njene dve kule izdizu se stotinak metara u vazduh. U ovoj crkvi je navodno otisak djavoljeg stopala, a u njoj su sahranjeni svi Bavarski vladari, kao i princeza zbog koje je osnovan Oktobarfest.

Pekare
Ako se ikad nadjete u Bavarskoj, nemojte propustiti priliku da probate pravo bavarsko pecivo. Ceo Minhen mirise na pekare. Tu su najbolje krofne, perece i kroasani koje cete probati u zivotu.

Shoping i poslovni centri
U Minhenu i ako je najskuplji grad Nemacke u vreme bozicnih popusta mozete da kupite najkvalitetniju, a vrlo pristupacnu garderobu. Ako posecujte ovaj grad sa namerom da sopingujete, neka se to desi sredinom decembra. Grad poseduje i mnogobrojen biznis centre i luksuzne moderne zgrade mnogih prestiznih firmi, kao sto je zgrada BMW-a.
Javni prevoz u Minhenu je jako dobro organizovan


AERODROM U MINHENU

Minehnski aerodrom je nazvan imenom politicara i guvernera Bavarske - Franca Jozefa Strausa za cije vladavine je pokrenuta inicijativa o izgradnji novog aerodroma. Ovaj drugi po velicini Lufthansin hab (posle Frankfurta) je otvoren 1992. godine. Smatra se jednim od najlepsih i najzgodnijih aerodroma za putnike. Preuezeo je sve putnike sa starog minhenskog aerodroma i u prvih desetak godina poslovanja udvostrucio je broj putnika. Sa preko 15 miliona u 1995. na preko 30 miliona u 2006.

Terminali
-Terminal 1 je stariji. Otvoren je kad i aerodrom. Dugacak je i podeljen je na pet modula (A, B, C, D, E). Svaki od njih ima sve potrebne sadrzaje i funkcionise kao terminal za sebe. Zahvaljujuci tome aerodrom odaje utisak malog, udobnog i komfornog aerodroma iako je zapravo ogroman i medju najvecima na svetu. Terminal 1 koriste sve kompanije koje nisu u Star alijansi.
-Terminal 2 je noviji i mahom je namenjen Lufthansi i aviokompanijama iz Star Alijanse. Ipak zbog nedostatka kapaciteta Lufthansa je pojedine svoje kompanije (Germanwings, Condor) vratila na T1.

Tranzit
Terminal 2 minhenskog aerodroma vazi za jedan od najpozeljnijih za tranzit.
Letovi iz Amerike slecu upravo na ovaj terminal i letovi za Beograd,Zagreb,Sarajevo...polecu sa istog. Putnici koji dolaze na T2 i sa njega takodje nastavljaju putovanje dovoljno je da imaju izmedju sletanja i poletanja samo 30 minuta sto se smatra izuzetno brzom konekcijom. U slucaju kasnjenja aviona postoji sluzba transfera koja saceka avion na parking poziciji odakle preuzima putnike koji su u tranzitu i odmah ih prevozi do narednog aviona. U pogledu tranzita aerodrom je veoma brz i efikasan a 2010. je osvojio je nagradu kao aerodrom sa najboljom pasoskom kontrolom.

Aerodrom poseduje veliki broj zabavnih sadrzaja za ljubitelje avijacije. Na terminalu 2 se nalazi velika terasa za posmatranje aviona. Ulaznica je 2 evra.
Visitors Park se nalazi na pocetku aerodromskog kompleksa. Pored njega je i stanica gradske zeleznice. U parku se nalaze primerci aviona i helikoptera koje posetioci mogu da pogledaju. Park poseduje i vidikovac odakle se mogu posmatrati brojne aviooperacije (poletanja i sletanja). Interesantno je da se posetioci mogu da se prijave za 50-to minutni obilazak aerodromskih sadrzaja i to onih koji su obicnom putniku skriveni. Posetioci se mogu upoznati sa brojnim aerodromskim procedurama od sortiranja prtljaga, pripreme aviona i drugih za putnika skrivenih procedura.

Axioma Travel trenutno nudi jako povoljne karte sa United Airlines i Lufthanosom koji lete preko Minhena za Beograd,Zagreb,Sarajevo,Dubrovnik,Split i mnoge druge evropske destinacije.Pozovite nas na 1800 929 4662.