Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

PUTOVANJE PRVOM KLASOM

Prva klasa u avionu je zaista najbolja. Putnici prve klase su smesteni na samom pocetku aviona, imaju udobnija i veca sedista, bolji kvalitet usluge (hrane, pica).
U prvoj klasi sedista su veca, sira i udobnija, razmak izmedju susednih sedista je veci kao i razmak izmedju redova sto povecava prostor za noge. Da bi se postigle ove pogodnosti konfiguracija sedista je drugacija od one u ekonosmkoj klasi. U prvoj klasi cesto dva sedista zauzimaju prostora koliko tri ili vise u ekonomskoj.
U vecim aviokompanijama i u vecim avionima u prvoj klasi sedista su oboriva do 180 stepeni pod blagim nagibom (lie-flat set).Prva klasa obuhvata nekoliko prvih redova u putnickoj kabini koji su od ostatka odvojenih pregradom.Pre poletanja aviona putnici prve klase mogu se opustiti u posebnim prostorijama na aerodromima predvidjenim za ovu klasu, a prilikom menjanja aviona, na daljim destinacijama, mogu sebi priustiti da se osveze u djakuziju, istusiraju, presvuku... Ovu klasu imaju samo neke avio kompanije i ukoliko ste u mogucnosti preporucujem vam da svakako izaberete prvu klasu.

Osim veceg prostora,hrana u prvoj klasi je mnogo obilnija i kvalitetnija nego u ekonomskoj. Alkoholna i sva druga pica koja narucite u prvoj klasi su besplatna.Putnici u prvoj klasi imaju veci izbor zabave tokom leta (posebnu audio-video opremu u sedistima ispred) i brojne druge pogodnosti u pogledu fleksibilnosti aviokarte i samog putovanja.
Prva klasa pun efekat postize na duzim letovima kada je udobnost tokom dugog putovanja veoma vazna. Aviokompanije samostalno odredjuju usluge i njihov nivo koje ce biti ponudjene putnicima u prvoj klasi. Mnoge aviokompanije svakom putniku poklanjaju pakete sa sitnicama koje su od velike pomoci tokom leta (maska za spavanje, tople carape umesto papuca kako bi putnik odmorio svoja stopala, majica za presvlacenje, dodatne slusalice, mini pasta za zube i cetkica, mini osvezivac, cesalj, vlazne maramice i svakakve druge sitnice).Neke avio kompanije cak imaju i private kabine za putnike u prvoj klasi,sto je verovatno vrhunac luksuza.
Putnici prve klase imaju brojne pogodnosti i tokom boravka na aerodromima i obavljanja neophodnih procedura. Za njih postoje specijalne luksuzne cekaonice (saloni) kao i posebni salteri za cekiranje.
Ako zelite da saznate vise detalja o razlicitim uslugama koje nude avio kompanije u svojim Pravim klasama preporucujemo ovaj clanak: http://www.cnn.com/2012/05/04/travel/first-class-air-cabins/index.html?hpt=hp_c3

Ako zelite sebe da pocastite prvom klasom,dajemo vam primere cena na Lufthansinoj Prvoj Klasi
New York-Beograd u visokoj sezoni :$11539 sa taxom
New York-Zagreb u visokoj sezoni :$15083 sa taxom
New York-Sarajevo u visokoj sezoni :$14538 sa taxom

Ako vam je prva klasa preskupa-probajte biznis klasu.Nemaju sve avio kompanije i prvu i biznis klasu,pa su nekada ove dve klase dosta slicne po uslizi i komforu a razlika u ceni je znacajna.