Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Briz grad u Belgiji - vodic kroz srednjevekovni grad romantike

Nas predlog za Vasu sledecu destinaciju jeste putovanje u Briz - grad istorije, velelpnih kanala i piva. Ukoliko Vas zanima srednjovekovna arhitektura, volite uske kaldrmisane ulice, cvetne trgove, pravo je vreme da posetite ovaj belgijski grad.

Opste informacije o Brizu i kratka istorija grada

Briz je opstina u Belgiji, u regionu Flandrija. Nalazi se na severozapadu zemlje.Istorijski centar grada je na listi svetske bastine UNESKO. Jajastog je oblika i njegova povrsina iznosi oko 430 hektara.
U ovom gradu prolece kasno stize, a zima je prilicno hladna. Cak i leti zna da sija ''zubato sunce". Ime Briz potice iz staro - norveske reci Brugja, sto u prevodu znaci kej. Istorija Briza datira jos od vremena Gaja Julija Cezara. Prva gradjevina u ovom gradu bio je most iz rimskog doba.
Briz ima dugu istoriju i kao medjunarodna trgovacka luka. Najvise se trgovalo engleskom vunom, vinom iz Gaskonje, kao i tkaninama iz Flandrije. Grad je privukao veliki broj trgovaca, tako da vremenom postaje trgovacki i finansijski centar Evrope.
U centru grada se postuje strogo pravilo u vezi uredjenja lokala i stanova. Aluminijum, neonske lampe ili bilo kakvi drugi detalji koji bi narusili izgled gradjevina su strogo zabranjeni.

Korisne informcije za putovanje u Briz.

Podaci govore da svake godine oko tri i po miliona turista iz celog sveta uziva u carima ovog bajkovitog grada. Mnogi ga jos nazivaju i ''Venecija severa", zbog kanala na kojima lezi.Iako Belgijski gradovi vaze za najbezbednije u Evropi, treba se cuvati dzeparosa pogotovo kada su velike guzve prisutne.Jos jedna bitna informacija jeste da vecina muzeja uglavnom ponedeljkom ne radi.

Atrakcije u Brizu koje morate obici

Trg Markt
Ako se nadjete u ovom gradu najverovatnije jeste da cete obilazak poceti od glavnog trga - Markt. Naziv je dobio zato sto se nekada, a i dan - danas svake subote postavljaju tezge, te se trg pretvara u pijacu. Ovaj trg datira jos iz 13. veka.
Trg Burg
Jos nesto sto ce vas zasigurno sarmirati svojom lepotom jeste trg Burg, na kome se nalazi gradska vecnica koja je gradjena od 1376. pa do 1420. godine. Upravo ona sa gotskim i renesansnim zdanjima cini taj istorijski deo grada koji se nalazi pod UNESKO-m.
Tu mozete videti jos i crkvu Device Marije, Goticku salu, Arhivu grada...
U Bazilici svete krvi nalazi se relikvija iz Prvog krstaskog rata, a legenda kaze da sadrzi nekoliko kapi Hristove krvi.
Kapela sv.Vasilija nalazi se ispod bazilike i zadrzala je romanicki stil.

Toranj Belfort
Nesumnjivo je da ce vam paznju privuci svojim fizickim izgledom kao i zvukom koji proizvodi toranj Belfort. Sa ovog osmougaonog tornja zvona zvone na svakih pola sata, kojih ima cak 47 i smestena su na samom vrhu tornja. Toranj je star skoro 7 vekova i nagnut je jedan metar u pravcu istoka. .
Sa druge strane nalazi se stara zgrada Okruznog suda koja pleni svojom lepotom i sarmom.

Bogorodicna crkva
Bogorodicna crkva je jedna od najvisih gradjevina napravljena od zute cigle, a njen zvonik je drugi najvisi toranj na svetu. Tu mozete videti mermernu sklupturu Madone koja je jedino Mikelanedjelovo delo koje je "izaslo" iz Italije za vreme njegovog zivota.

Muzeji u Brizu
Grad Briz je 1999. godine dobio muzej dijamanata, koji vas vodi kroz istoriju pravljena i pruza pogled na kolekciju obradjenih i neobradjenih dijamanata.
Groeninge muzej - je jedan od najboljih u Evropi. Tu mozete pogledati dela: Hansa Memlinga, Emila Klausa, Jana van Ajka, Pola Delvoa...
Gruuthuse muzej se nalazi u palati iz 15. veka i posuduje predmete iz tog doba.

Jos jedna zanimljivost jeste da je cipka simbol ovog grada, primeticete je na svakom koraku pocev od restorana pa do kafica, i radnjama gde je mozete kupiti.
Predlazemo vam da grad obidjete brodicima i razgledate prelepu okolinu i uzivate u romanticnoj voznji kanalima. Iako su ulicice uglavnom jednosmerne, za bicikliste je dozvoljeno kretanje u oba smera. Takodje, mozete se odluciti i za nesto skuplju varijantu razgledanja grada kao sto je voznja kocijama.

Ukusi Briza - Belgijska kuhinja na pravi nacin!

Belgija je poznata po slatkisima, pogotovo po pralinama, a Briz vazi za pravi slatki cokoladni grad, te smo ga s razlogom svrstali u cokoladna carstva sveta. Postoji mnogo radnji gde vam po zelji mogu napraviti predmete od cokolade.
Ako ste ljubitelji cokolade, nesto sto nikako ne bi smeli da propustite jeste i oblizak muzeja cokolade- "Coko stori".
Ukoliko ste pivopija, takodje ste na pravom ste mestu, Belgija je nasiroko poznata po dobrom pivu, a u Brizu porodica De Halve Man pravi pivo od 1856. godine, poseduju jedino ocuvano pivaru u starom gradu i tu mozete da probate njihovo cuveno pivo.
Jos jedna preporuka za sve ljubitelje pica od hmelja jeste da posete i "Gulden Vils" kao i "Brug Bertje", koji sluze preko 300 vrsta piva.
Ukoliko nikada niste probali belgijsku kuhinju, pravo je vreme za to. Belgija nudi mnogo dobre hrane, medju kojima preko 300 vrsta sireva.

Romanticni restorani u Brizu sa pogledom na reku
Neki od najboljih restorana sa pogledom na romanticne kanale su: "De Karmelit", "De Stove", "Gouden Mermin"...
U Belgiji vazi pravilo da se napojnice ne daju, vec da su uz racun već uracunate.

Briz ( Bruges u originalu) se nalazi u blizini glavnog grada Belgije-Brisela.
Ako ste zaineterovani da posetite ove ineresantne gradove- pozovite jednog od agenata Axioma Travel na 1 800 929 4662 .