Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Ovo su najneljubazniji gradovi na svetu

Koliko cete uzivati u poseti nekom gradu, uveliko zavisi od ljubaznosti i vedrine lokalnog stanovnistva. Ako naidju na neprijateljsku atmosferu, turisti se verovatno nece vratiti u to mesto. Casopis Travel + Leisure odlucio je da otkrije koji su gradovi najmanje prijateljski raspolozeni.

Na prvom mestu nimalo laskave liste najneljubaznijih gradova nasla se Moskva i to zahvaljujuci mestanima koji ne priskacu u pomoc i njihovoj opstoj rezervisanosti. Na drugom mestu liste nasao se Atlantic City, koji su citatelji casopisa opisali zabavnim za one koji vole kocku i ne smetaju im nepristojni ljudi.

Sta je sa "toplom slovenskom dusom"?! Ponovo se vracamo u Rusiju, jer je Sant Peterburg zauzeo trece mesto liste najneljubaznijih gradova. Rezervisani Francuzi iz Marseja zauzeli su cetrvrto mesto, dok je pored sve slave i poznatog nocnog zivota, Los Angeles na petom mestu.

Da Amerikanci nisu najsrdacniji narod, svedoci podatak da se od 10 najneljubaznijih gradova sveta, cak sest nalazi u Sjedinjenim Americkim Drzavama. Na sestom mestu je New York, mnogima jedan od omiljenih svetskih gradova. Philadelphia je na sedmom, dok je Baltimor na osmom mestu. Deveto mesto najneljubaznijeg grada pripalo je - Las Vegasu i sva je prilika da su domacini nesto zgresili u ophodjenju prema turistima. Sa druge strane, za dobar utisak gostiju sva raskos i glamur Kana nisu bili dovoljni, te se on nasao na desetom mestu nepopularnog spiska.
Na osnovu ove liste mozemo konstatovati da bi neki od omiljenih svetskih gradova, poznati po nocnom zivotu, bogatoj kulturi i ukusnoj hrani mogli nauciti nesto kada je rec o ljubaznosti. Prema oceni turista, najljubazniji su Galway u Irskoj i Edinburgh u Skotskoj ciji su stanovnici opisani kao najdruzeljubiviji.