Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Od logora do letovalista za bogatase

Ostrvo Lastavica u Jadranskom moru na kom se nalazi tvrdjava Mamula, nekadasnji koncentracioni logor za vreme Drugog svetskog rata, u buducnosti trebalo bi postati luksuzno odmaraliste!
Lastavica je malo ostrvo kruznog oblika na ulazu u Bokokotorski zaliv. Nalazi se u hercegnovskom delu zaliva, izmedju poluostrva Lustica i Prevlaka. Oko 80 odsto povrsine ostrva zauzima tvrdjava koju je sredinom XIX veka sagradio austrougarski general Lazar Mamula.

Tokom Drugog svetskog rata kada je ostrvo bilo pod okupacijom Italijana, tvrdjava postaje koncentracioni logor o cemu govori i film Kampo Mamula rezisera Velimira Stojanovica. Stotine antifasista i civila iz Crne Gora, Bosne i Hercegovine i Hrvatske na ovom mestu je muceno, izgladnjivano i ubijano. Danas, tvrdjava je u teskom stanju, a planovima kompanije Orascom predvidjena je izgradnja bazena, restorana, barova, VIP sekcija, diskoteka i marina za super jahte.
- Projekat ce biti kreiran u skaladu sa lokalnom arhitekturom i u potpunosti ce ocuvati istorijsku vrednost ovog ostrva - najavila je egipatsko-svajcarska kompanija Orascom koja stoji iza projekta revitalizacije ovog ostrva, cija je predvidjena vrednost investicije 15 miliona evra. Cilj kompanije je da ostrvo Lastavicu pretvori u destinaciju za bogatase, koji ce uzivati u pogledu na more, vecerama na otvorenim terasama i klubovima u kojima ce biti organizovane zabave.
Porodice ljudi koji su nekada bili zatvorenici na ovom ostrvu u "paklenom kampu" izrazile su negodovanje po pitanju projekta, ali vlada Crne Gore je i da dalje je za njegovu realizaciju, sto upucuje na zakljucak da je konverzija tvrdjave u luksuzno odmaraliste neminovna.

Da li ce ostrvo mracne istorije postati buduce luksuzno odmaraliste, vreme ce pokazati. Dok se to ne desi tvrdjava Mamula ostaje obavezna destinacija za jednodnevne izlete turistickim brodicima iz Herceg Novog i okolnih mesta.