Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Sedam nacina kako izleciti Jet Lag, takozvanu "bolest putovanja" (Zaista pomaze!)

Bez obzira da li tek zapocinjete avanturu ili se vracate sa zasluzenog odmora,nista vam nece poremetiti uzivanje kao neprijatan jet lag. Na trzistu se nude nebrojeni proizvodi, pa cak i aplikacije koje obecavaju brz oporavak, koji u svari ne postoji.
Odvojili smo za vas 7 saveta koji ce vam pomoci da se osecate i izgledate odmorno u najkracem mogucem roku.
Vitamin D i B
Vitamin B-12 je prirodni nacin da odrzavate energiju i budnost, bez posledica koje inace imate ako popijete neko energetsko pice .Vitamin D je povezan sa odrzavanjem nivoa melatonina u vasem telu-hormon koji pomaze telu da se pripremi za spavanje.
Izbegavajte kofein i alkohol
Iako je prvi instinkt da kada vam se spava-popijete jaku kafu, pametnije vam je da to ne radite. I kafa i alkohol pomazu dehidraciji, koja ce samo pogorsati vas jet lag.
Pijte dosta vode
Dugi letovi mogu da izazovu ukocenost, umor i dehidraciju. Pijte dosta vode pre, tokom i posle leta kako biste brzo ublazili simptome jet lag-a.

Nadjite svetlost
Ovo je mozda najefikasniji nacin da pobedite umor. Jet lag nastaje kada se vas bioloski ritam iskljuci, i to cini da se osecate umorno. Plansko izlaganje svetlosti moze da pomogne da se ritam resetuje. Kontrolisite koliko ste izlozeni unutrasnjem, vestackom svetlu a povecajte kolicinu izlozenosti prirodnom svetlu. Prirodna svetlost vam daje vitamin D a vase telo mu se tako brze prilagodjava.
Ako letite na istok-izadjite na jutarnje sunce. Ako letite na zapad-popodnevno sunce ce vam mnogo znaciti da udjete u novi bioloski ritam.
Protezite se
Putovanje moze biti stresno a stres utice da efekat jet lag-a bude jos gori. Kraca seansa joge moze mnogo da pomogne opustanju i brzem prilagodjavanju i kretanju u novoj vremenskoj zoni. U hotelu, u prirodi ili svojoj dnevnoj sobi-joga ce vam mnogo pomoci.
Sok
Udar zdravih hranljivih materija ce vam pomoci da se osvezite i unesete tecnost u umorno telo. Plus pomaze imunitetu vaseg tela da se bori sa svim bakterijama koje srecete po avionima i aerodromima.
Uzmite melatonin
Ovaj prirodni dodatak uzet pola sata pre spavanja pomocite vam da se brze prilagodite vremenskoj zoni u kojoj se nalazite.