Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Skijanje u Francuskim Alpima

Preporucuje se svakom ljubitelju pravog skijanja. Skijanje i ski centri u Francuskoj su se poceli razvijati tek sredinom 60-ih godina proslog veka, dok se ostale alpske zemlje imala svoja planinskia odmaralista gotovo 20 godina ranije. Skijanje u Francuskoj je moguce u dva dela zemlje: Alpima i 5 puta manjim Pirinejima. U oblasti Alpa se nalazi cak 400 potpuno opremljenih planinskih odmaralista. Zbog lokacije na visinama do 3300 metara nadmorske visine, u francuskim naseljima se sneg zadrzava dugo tokom godine.
Slicno kao i drugim alpskim zemljama, politika jedinstvenog ski pass-a prihvacena je od strane mnogih naselja u velikoj meri poboljsava kvalitet usluga i daje skijasu neverovatan izborm staza za skijanje svakodnevno tokom njihovog odmora.
Skijasi koji posecuju Francuske Alpe mogu da biraju izmedju vise razlicitih smestajnih mogucnosti, od jednostavnih ne servisiranih apartmana, pa do hotela visoke klase sa 4 i 5 zvezdica, u zavisnosti od potreba i mogucnosti. Samo 80 najvecih francuskih skijalista moze da primi skoro 1 milion turista.


Na francuskim Alpima se nalaze 3 najveca skijaska centra u svetu-u smislu povezanosti liftovima i stazama kojima mozete skijanjem da predjete iz jednog odmaralista do drugog.
Veliki je izbor apratmana za iznajmljivanje i cene su iste ili cak malo manje nego u ski centrima u Americi ,osim sto svi smestaji ukljucuju dorucak ili uz pristojne cene pun pansion,ako vam ta opcija vise odgovara.Za one sa dubljim dzepom to su super luxuzni hoteli u mestima kao sto su Courchevel i Meribel koja nude pakete specijano aranzirane po vasim zeljama i potrebama.
Jedino sto ce vas vise kostati je avio karta,mada to i ne mora da bude pravilo jer van sezone su letovi do glavnih centara -Pariza i Zeneve,jeftiniji ili isti kao do Salt Lake City-a, Denvera ili Aspena.
Tri velika odmaralista su Les Trois Vallees, Paradiski and Les Portes du Soleil, i svaki je mnogo veci nego bilo koji ski centar u Americi i svaki nudi zabave i aktivnosti za minimum sedam dana.
Prva dva se nalaze na jugozapadu Francuske,na granici sa Italijom oko 3h voznje od Zeneve,najblizeg aerodroma.Bolja opcija od voznje kolima je prevoz brzim vozom iz Pariza ili direktna linija Eurostar vozom iz Londona.
Trece odmaraliste, Les Portes du Soleil, je samo jedan sat od Zeneva aerodrome,voznja je uglavnom vrlo lagana,autoputem .Ako ne zelite da iznajmite auto I vozite,imate na raspolaganju taxi ili shuttle autobus.
Za razliku od ski centara u Americi koji su svi radjeni po modelu velikih korporacija,sva tri odmaralista su prepuna sarmantnim i autenticnim restoranima najrazlicitijih vrsta.Paradiski: Ovaj kompex se sastoji iz dve povezana odmaralista- Les Arcs i La Plagne, koja su povezana najvecom zicarom na svetu a voznja traje 4 minuta. La Plagne je vise za porodice sa decom,sa sirokim stazama i ternima za pocetnike i srednje skijase dok je Les Arcs vise prilagodjen boljim skijasima sa uzim i strmijim stazama.
Izizetan dozivljaj nude staze za bob iz Olimpijskih igara '92,nekoliko snowboard i skijaskih parkova,Segway (sa lancima na gumama)ture sa vodicima i skoro 100 milja staza za setanje.

Courchevel: Ako zelte da vidite i budete vidjeni-ovo je centar za vas.Kompleks cini osam naselja koja su vrlo dobro povezana.
Courchevel je najglamurozniji ski centar u Francuskoj i jedna od omiljenih destinacija najbogatijih ljudi sveta. Tamo na skijanje godinama odlazi pariski jet set, a od skora im se pridruzuju i bogati Rusi koji na skijanje dolaze svojim privatnim avionima kojima slecu na lokalni aerodrom. Ferrariji parkirani ispred gondole, skijasi obuceni u ski odela najpoznatijih svetskih dizajnera, najekstravagantniji hoteli, restorani i butici cine Courchevel jednom od najmondenskijih ski destinacija u Evropi.
Les Trois Vallees -ili kako ih kod nas zovu-Tri Doline, su najvece skijasko podrucje na svetu. Cela regija ima oko 600 km uredjenih staza, Osim toga, postoji i 120 km za skijasko trcanje. Podrucje ima 205 ski liftova preko 1.500 sneznih topova, 424 ski patrole i 1.500 ski instruktora. Sa jednim ski passom moze se skijati u celoj regiji, a takodje se moze kupiti i ski pass za svaku dolinu posebno.

Les Portes du Soleil: Glavni centar za skijase na Alpima.Cetiri staze u Svajcarskoj i 12 u Francuskoj medjusobno su povezane i cine ovo ogromno odmaraliste sa oko 200 liftova i preko 400 milja staza.Problema sa stazama u Francuskoj gotovo da ne postoje. Sve su vrhunski "ispeglane", a na mestima na kojima je malo snega, sto nije cesta pojava, ski-centri su obezbedili prskalice sa vestackim snegom. Nista nije prepusteno slucaju, i sve je uradjeno kako bi borderi i skijasi uzivali. Osim sto je lako pristupacan prostor,osnovna razlika u odnosu na ostala dva centra je ta da su ovde gradovi veci ,vise nego planinska mestasca ,sto daje turistima vise izbora za restorane,barove,shopping i celokupnu zabavu.Ovaj centar se odlikuje i mikroklimom,smesten izmedju Zenevskog jezera i Mont Blanc-a,tako da sezona skijanja ovde moze da traje i do polovine Aprila.

Iz svih vecih americkih gradova svakodnevno saobracaju direktni letovi za Pariz,London,Cirih,Zenevu i druge aerodrome odakle mozete lako da stignete do nekog ski centra. Agenti Axioma Travel su tu da vam pomognu da nadjete sto povoljnije letove.
Pozovite nas na 1800 929 4662.