Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Divlja lepota- Panama

Republika Panama je najjuznija drzava Centralne Amerike, pozicionirana izmedju Kostarike na zapadu ,Kolumbije na jugoistoku,karibskog mora na severu i Tihog okeana na jugu. Nekada spanska kolonija u XVI veku zvali su je "Zemljom ribe, drveca i leptirova ", a njene obale bile su otvorene za pristajanje brodova brojnih osvajaca.
Kada je 1821. godine izborila svoju nezavisnost, Panama je pristupila cuvenoj "Gran Colombia" uniji, zajedno sa Novom Granadom, Ekvadrom i Venecuelom. Godine 1903. izlazi iz pomenute unije i okrece se Americi sa kojom je saradnja ucvrscena izgradnjom Panamskog kanala, kroz koji otpocinje ozbiljna trgovina, a Panama postaje jedna od najjacih ekonomskih sila u regionu.

U danasnje vreme su retka mesta na svetu koja turisti jos nisu osvojili i koja kriju netaknute cari.Malo je danas onih divljih, a opet dovoljno kultivisanih krajeva koje turisti jos nisu osvojili, a u kojima svako moze da se opusti i oseca potpuno dobrodoslo. Unutrasnjost Paname i eko-region Bouqete upravo su to! Unutrasnji deo Paname, drzave poznate po sesirima istog naziva koji su zahvaljujuci filmskim zvezdama odavno pokorili svet, dovoljno uzbudljiv, a sa druge strane i dovoljno pitom da bi u njemu podjednako mogli da uzivaju i oni avanturistickog duha, kao i oni koji nisu skloni tome da odlutaju sa zacrtanih i utabanih turistickih staza.
Ovu, nekada spansku koloniju, koja razdvaja, odnosno spaja Severnu i Juznu Ameriku, turisti posecuju sve vise od izgradnje cuvenog Panamskog kanala. Duz obale Tihog okeana s jedne i Karipskog mora sa druge strane, pruzaju se nepregledne pescane plaze idealne za letnje opustanje.
Ali, poslednjih godina popularan je i obilazak unutrasnjosti zemlje, posebno eko regija Boquete koja obiluje netaknutom, praiskonskom divljinom, prasumama koje se spajaju sa starim naseljima zivopisnih boja, u kojima su jedini predznak kapitalizma velike neizbezne sarene reklame ili moderni automobili. Posetioci mogu da uzivaju u setnjama uskim sumskim stazama razgledajuci egzoticnu floru i faunu, te bistre izvore i potoke udisuci ist vazduh daleko od smoga.
Posle planinarskih setnji preporucuje se obilazak manjih restorana i degustiranje tradicionalne kuhinje, ili odlazak do lokalnih pijaca gde za malo novca i uz vesto cenkanje mogu da se kupe mnogobrojni suveniri iz kucne radinosti. Zgodno je sto cak i manja mesta na preporucenim rutama imaju restorane sa bogatim ponudama i hostele sa sobama za nocenje.

Vulkan Baru i brda oko njega dominiraju pejzazom ove regije, a vodopadi San Ramon jedni su od najposecenijih i najlepcih na pesackoj ruti Quetzal koja je i glavna eko atrakcija regije. Gradici su zivopisni i cini se kao da je u njima vreme stalo pre dvadesetak godina. Zato, neretko Boquete uporedjuju sa Kostarikom od pre 15 godina.

Glavni grad Paname je Panama City i iz nekoliko gradova USA,kao na pr.Chicago,New York,Miami,Los Angeles,San Francisco,Atlanta i drugi svakodnevno saobraaju direktno letovi za ovaj grad. Najbolje vreme da posetite Panamu je decembar-april kada je tamo letnja sezona. Za vise informacija o ovim putovanjima mozete se obratiti jednom od nasih agenata na 1800 929 4662.