Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Zasto se Pariz, Moskva, Sidnej zovu upravo tako


Tokio
Kada je Tokugava Lejasu postao prvi vojni namesnik u pokrajini Tokugava, izgradio je malo ribarsko selo Edo i ucinio ga svojom prestonicom. Grad je kroz godine rastao pod njegovom vlascu, a kada se car vratio na vlast 1868. godine, preselio je carsku palatu iz Kjota u Edo i preminovao ga u Tokio, sto znaci istocna prestonica.

Tel Aviv
Izvorni naziv ovog jevrejskog naselja u tadasnjoj Palestini je Ahuzat Baiet, sto u doslovnom prevodu znači "stambeno naselje". Da nije bilo vizionara Teodora Herzla, grad bi ostao poznat kao grad s najdosadnijim imenom na svetu. Ime je nastalo kombinovanjem reci iz jednog Herzlovog dela, a dalo bi se prevesti kao "Prolecni brezuljak".

Sidnej
Godine 1788., kapetan Artur Philip otkrio je zalihe pitke vode za svoju zednu flotu u uvali u blizini Port Jackson-a, danasnjem Sydney Harbor. Iako je prvobitno svoje slatkovodno naselje planirao da nazove Albion, sto je poetski naziv za Englesku, odlucio se za Sydney Cove po drzavnom sekretaru lordu Sydney-u. Koji nikada nije stupio na australijsko tlo...

Rim
Poreklo grada Rima ukljucuje Romula i Rema, blizance sinove rimskog boga rata Marsa, koje je od njihove majke ukrao osvetoljubivi stric i bacio ih u reku Tiber. Onda ih je spasila i odgojila vucica sve do trenutka kad su upuceni da upravo na tom mestu moraju izgraditi grad... Fina bajka, nema sta!

Rio de Zaneiro
Dakle, ne postoji stvarna "Secanjska reka". Taj naziv dali su mu portugalski istrazivaci koji su dosli do zaliva Guanabar za koji su pretpostavili da je usce divovske reke u more, bez da su istrazili postoji li uistinu neka reka.

Meksiko City
Kada je Hernan Cortes pokorio domorodce u Tenoctitlanu i doslovno izbrisao grad s lica zemlje, hteo je novi naziv za spanski kolonijalni grad u nastajanju. Buduci da su lokalna plemena poznata pod zajednickim imenom Meksika, Cortes je odlucio novom naselju da da naziv Siudad de Meksiko.

Los Angeles
Grad andjela svoje ime duguje spanskim doseljenicima koji su bili toliko zadivljeni lepotom ovog podrucja da su ga smatrali rajem na zemlji. Izvorni naziv je bio dugacak - El Pueblo de Nuestra Senjora la Reina de los Angels de Porcincula, ili "Grad gospe kraljice od andjela". Nakon sto su shvatili da je naziv predugacak za pisanje adresa na kovertama, jednostavno su ga skratili u - Los Angeles

Paris
Iako bismo hteli da vas uverimo da Pariz svoje korenje vuce iz latinske reci koja znaci "zemlja bahatih konobara", to ipak nije tako. Pariz je dobio naziv po keltskom plemenu koje je nastanjivalo maleno ostrvo nasred reke Sene sredinom treceg veka pre Hrista.

Moskva
Ruska prestonica svoj naziv duguje reci koja tece kroz njeno srediste. No oko samog imena reke postoji nekoliko teorija. Najprihvacenija je ona koja tvrdi da rec Moskva dolazi od slavenske reci koja znaci - mutna reka. I nisu daleko...