Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

San Francisco - lepotan pacificke obale

San Francisco je cetvrti najveci grad u Kaliforniji i 12. u Americi. Spanci su bili prvi europski doseljenici 1776. godine. Pronalaskom rezervi zlata 1848. i srebra 1859. godine, grad dozivljava razdoblje ubrzanog sirenja. Nakon sto je u potpunosti bio unisten u pozaru i potresu 1906. godine, brzo je obnovljen i danas je jedan od najprepoznatljivijih gradova Amerike.


San Francisco je smesten na poluoostrvu na ulazu u zaliv San Francisco, na Tihom okeanu. Preko ulaza u zaliv prema severu vodi poznati crveni most Golden Gate. Most Golden Gate je jedan od najpoznatijih visecih mostova na svetu. Most prelazi preko sirokog morskog tesnaca pod nazivom Golden Gate koji je poznat po jakim morskim strujama, burnim plimama i osekama kao i po velikoj nestabilnosti morskog dna. Radovi na mostu zapoceli su 1933. godine, a most je bio dovrsen za samo cetiri godine. Dug je 2.7 kilometara a dva tornja 227 metara iznad povrsine mora drze svaki po dva ogromna uzeta na kojima visi celi most, a svako je uze sastavljeno od vise od 2.5 miliona metalnih zica!A kad ste vec u San Franciscu, svakako pogledajte i sledece znamenitosti:


U gradu ima mnogo nebodera, od kojih je napoznatiji Transamerica piramida - neboder u obliku piramide. U kvartu Telegraph Hill, u parku Pioneer nalazi se 64 metara visok toranj tzv. Coit Tower. S njega mozete videti ceo grad jer ga celog mozete okruziti, za 360 stepeni i napraviti odlicne fotografije za uspomenu. Kada se vracate, sidjite niz poznate Telegraph Hill stepenice, a putem cete se moci diviti prekrasnim kucama i vrtovima.
Park Golden Gate je definitivno jedna od najimpresivnijih stvari koje mozete videti u San Franciscu, pogotovo ako je vreme lepo. Godisnje ga poseti oko 13 miliona ljudi i zato je treci najposeceniji gradski park u Americi, a posebno se istice zbog staklenika u viktorijanskom stilu, koji je biser celog parka. Necete zazaliti ako ga posetite, u bilo koje godisnje doba. Tamo mozete provesti celi dan, jednostavno setajuci se i uzivajuci u prirodi.
Jos jedan od obiljezja San Francisca je i Lombard Street - uvijena ulica obrasla u cvecu. Lombard Street proslavila se kao ulica koja ima najvise zavoja na najmanjem razmaku na svetu. Na njenom najstrmijem delu postoji cak osam ostrih zavoja na vrlo maloj udaljenosti. Ogranicenje brzine na najstrmijem delu je 8 km/h!
Sledeca znamenitost San Francisca koju morate videti je ostrvo Alcatraz s najpoznatijim americkim zatvorom, koji je danas jedno od glavnih turistickih atrakcija. Od sredine tridesetih godina 20. veka, pa sve do 1963. godine bio je najcuvaniji i najsigurniji zatvor u Americi. Tada je zatvoren odlukom Roberta F. Kennedy-a. Na ostrvu se nalazi i svetionik iz 1853. godine koji je ujedno i prvi svetionik na celoj obali Pacifika, a iste godine ostrvo je dobilo i svoju vojnu utvrdu u koju su zatvarani ratni zatvorenici iz brojnih ratova koje su Amerikanci vodili. Niko nikada nije uspeo da pobegne iz Alcatraza - iako se za petoricu i dalje nestalih begunaca pretpostavlja da su se prilikom bega utopili, a navodno je to u celoj istoriji pokusalo svega tridesetak ljudi.
Posetite i Kinesku cetvrt, koja je nakon one njujorske, najveca kineska cetvrt na americkom kontinentu i najstarija u celoj Severnoj Americi.Osnovana je 1840. godine, a danas je mesto u kojem se odrzava kineska tradicija i obicaji, kineski jezik i identitet, a turista vrlo lako moze pomisliti da se nalazi u Aziji.
Svakako se odlucite na laganu voznju starim tramvajem, tzv. Cable Cars koji ce vas provesti kroz nekoliko okruga. Poslednji na svetu, stari tramvaji koji voze strmim ulicama San Francisca vuceni su kablovima smestenim u samoj ulici, a postoje od 1873. godine. Od zanimljivosti koje San Francisco nudi tu je jos i Fisherman's Wharf,ribarska cetvrt kraj koje se mirno suncaju morski lavovi.
Od svih lepih mesta koje mozete posjetiti na zapadnoj obali Amerike, San Francisco sigurno spada na sam vrh tog popisa. Kompaktna velicina grada, blaga klima i ljubaznost gradjana cine San Francisco pristupacnim i privlacnim za turiste.
Axioma Travel vam uvek moze obezbediti povoljne avio-karte iz/za San Francisco, pogotovu na Turkisch Airlines. Pozovite nas i informisite se u vezi detalja: 1-800-929-4662