Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Tenerife-vecito prolece

Malo gde na svetu tako prijatno, od srca i profesionalno docekuju goste kao na ostrvu Tenerife. Tajna je u tome sto se domacini najiskrenije potrude da bi vam omogucili maksimalno ugodan odmor u carobnoj prirodi, uzivanje u toploj vodi mora ili bazena, u setnji parkovima, ali i restoranima i buticima.
Tenerife se nalaze na Atlantskom okeanu i pripadaju grupi Kanarskih ostrva, a najvece su ostrvo arhipelaga sa vise od 700.000 stanovnika. Glavni grad je Santa Cruz de Tenerife.
Drugi veliki grad je San Cristobal de La Laguna, bivsa prestonica provincije Tenerife. Iako ovo ostrvo pripada Spaniji, na njemu ima najmanje Spanaca, jer ovde dominiraju Afrikanci, Venecuelanci, Juznoafrikanci, ali i Englezi, a poslednjih godina Tenerife opsedaju Nemci, Skandinavci i Amerikanci.
Na Tenerifama vlada vecno prolece, sa prosecnom temperaturom od 21. stepena i letnjim vrucinama od 30 stepeni, koje rashladjuju vetrovi sa Atlantskog okeana i okolnih planina. Kako ostrvo ima mnogo suncanih dana, turisticka sezona traje tokom citave godine. Zbog prirodnih, kulturnih i turistickih lepota, Tenerife spadaju u 20 najposecenijih destinacija na svetu. Gotovo sve plaze na ostrvu imaju crni pesak, koji je nastao iz vulkanske prasine i magme. Beli pesak, koji je dovezen iz africke pustinje, imaju samo elitne plaze. Najpoznatija "bela" obala je Terezita, plaza u Santa Kruzu. Najpoznatija turisticka mesta su Candelarija, San Andres, Santa Maria del Mar, El Medano i Garachico, a najlepse plaze su na istocnoj i zapadnoj obali, kao sto su Las Teresitas, Los Abrigos, San Marcos, La Arena i San Juan. Za Tenerife se moze reci da je ostrvo parkova. Osim nacionalnog parka Teide-a, u kome dominira vulkan, na planini La Mancha postoji drugi vulkan, koji je poslednji put bio aktivan 1706. godine i spalio grad Garachico.


Druga prirodna znamenitost je Icod de los Vinas u kome se nalazi Park milenijumskih zmajeva, odnosno zmajevo drvo staro oko 3.000 godina, koje je pod zastitom Uneska. Izuzetno lep park-zooloski vrt Loro Parque Siam koji svakako treba posetiti. Najvise istorijskih znamenitosti nalazi se u prestonici, Santa Cruz-u. Tvrdjava Sveti Jovan Krstitelj, poznatija kao Crna tvrdjava, izgradjena je u prvoj polovini 17. veka i proglasena je za istorijsku bastinu. Auditorijum Tenerife delo je spanskog arhitekte Santijaga Kalatrave, a jedro koje simbolizuje brod postalo je simbol Santa Cruz-a. Ako ne zelite da vozite, onda krenite na izlet, a svaka takva avantura obilaska ovog divnog ostrva kosta samo $15. Jedno od najcarobnijih, ali i pomalo zastrasujucih mesta jeste Los Gigantes, stenovita obala Atlantika, cije su litice visoke i strme vise od 200 metara. Sa hridi ove strme obale vidi se komsijsko ostrvo La Gomera, koje je gusto rastinjem kao mala zelena dzungla i jedno je od najlepsih mesta za izlet.
Tenerife su podeljene na cetiri zone. Sever, gde se nalazi kulturna prestonica Laguna sen de Cristobal, sa univerzitetom i muzejima. Zapad, ciji je centar Puerto dela Cruz, staro elitno naselje prepuno zelenila, cveca, palmi, sa vlaznom klimom i maglom. Na zapadnoj strani je i grad Santiago del Teide, na visini od 2.000 metara, i u ovom delu ostrva zivi domace stanovnistvo, u kucama u juzno- americkom stilu, prizemnim gradjevinama drecavo obojenih zidova, sa vratima i prozorima ukrasenim izrezbarenim drvetom.
Centralnim delom dominira visoka planina Teide, sa vulkanskim grotlom na 3.718 metara visine, najcesce pod snegom i ledom. Planina Teide je ujedno i nacionalni park, a obilazi se pomocu zicare koja vodi turiste do samog vulkanskog jezgra. Glavno mesto na jugu je plaza Las Americas, odnosno turisticki grad koji ima na stotine hotela, prodavnica i restorana, koji zivi i radi 24 sata veoma dinamicno.
Najpoznatija proslava na ostrvu je prolecni karneval u Santa Cruz-u. Za zitelje karneval predstavlja simbol slobode, jer je u vreme Frankovog rezima bio zabranjen. Obala Tenerifa duga je 350 kilometara, sa mnogo uvala, malih i velikih, i zaliva izmedju pitomih i strmih litica, sa plazama sa belim, crnim i zlatnozutim peskom, sto ovo ostrvo cini bajkovitim. Kako je temperatura na ostrvu idealna, kupa se tokom citave godine. Ostrvo je raj za provod, sa puno hotela, motela, restorana, kafica i pabova, ali i za soping u trznim centrima i buticima, po veoma povoljnim cenama. Kako je na Tenerifama ukinut porez, cene su u proseku mnogo nize nego u Evropi. Za uzivanje u pravom smislu neizbezan dodatak su odlicna kuhinja i izuzetna, svetski cenjena vina i voce. Kao zemlja koja ima velike plantaze grozdja Tenerife imaju izuzetna vina, stara i po 60 godina.
Ukoliko odlucite da svoj odmor provedete na ovom predivnom ostrvu uvek se mozete javiti Axioma Travel a mi cemo vam obezbediti izuzetno povoljne aranzmane!