Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

TOKIO

Glavni i najveci grad Japana smestio se na jednom od cetiri najveca ostrva japanskog arhipelaga - HonSuu(Honshu), a s okolinom ima oko 32 miliona stanovnika i najvece je metropolitensko podrucje sveta.Sastoji se od 26 gradova, sest gradica i osam sela, koji su tokom vekova srasli u jedno i prostire se na preko 2.000 kvadratnih kilometara, te obuhvata cak dva lanca ostrva koja se protezu do 185 kilometara od centra grada.Iako mnogi smatraju da je grad sa najvise stanovnika u svetu Meksiko siti, rekorder je Tokio za koji kazu da ima preko 40 miliona stanovnika, koji poseduju cak 15 miliona automobila.
Ipak, vozovi su ovde tacni u minut, stopa kriminala je neznatna, a trgovine nude sve sto vam je potrebno u toku celog dana. Ljudi se odevaju prema najnovijim trendovima, jedu u popularnim restoranima i zabavljaju se u modernim klubovima. Do 1868. godine Tokio je bio poznat pod imenom Edo. Mali grad s dvorcem kao svojevrsnim sredistem javnog i politickog zivota nastao je u 16. veku, a pocetkom 17. veka postaje sediste feudalne vlade. Tada pocinje i njegov munjeviti razvoj.Ovaj predivni grad je nepresusni izvor zabave i mogucnosti, kao i mesta za shopping, izlaske i kulturno uzdizanje, kako na svakom koraku nailazite na razlicite sadrzaje. Iako je danas veoma moderan i uzurban grad, on je mesto koje vodi racuna o svojoj tradiciji i postuje je u svakom smislu.
Tokio je grad velikih zgrada, koje sa visine izgledaju kao lego kockice, koje su naredjane na jednom prostoru. Jako su retke dvospratnice, a jos redje manje kuce, vec sve pokusavaju da dotaknu nebo. Tokio je simbol svega onog sto cini moderni Japan, a to su vrhunska tehnologija, brzi tempo zivota i futuristicka arhitektura, narocito izrazena u delu grada Odaiba, ostrvu koji je sagradila ljudska ruka, zatim Marunouciju (Marunouchi), poslovnom delu grada, i Nikonbaciju (Nikonbachi), trgovackom delu grada. Ako zelite da osetite grad kakav je nekad bio, krenite prema Asakusi (Asakusa), delu grada punom radnji gde se prodaju rukotvorine; prepun malih restorana, on je uspeo da ocuva duh starog Tokija.
Iako se Tokio, kao i sam Japan, smatra izuzetno skupom destinacijom, pristupacnim cenama iznenadice vas brojni barovi u kojima se sluzi hrana (izakaja), jednostavni restorani, sumo turniri i kabuki predstave. Vecina gradskih atrakcija u Tokiju je besplatna. Predlazemo vam setnju Shitamachi-jem (Donjim gradom) i glavnim budistickim hramom Sens-ji (Sensoji), posetu mirnom sintuistickom hramu Meiji Jingu i dinamicnoj ribljoj pijaci Tsukiji ili pogled na neonom osvetljen mini-grad Shinjuku. A sve su to samo delici ovog energicnog grada.
Za turiste najzanimljiviji delovi grada su Ginza- deo grada koji je poznat po prodavnicama, restoranima i nocnim klubovima, ali visoke klase. On je nakon velikog zemljotresa 1923. pretvoren u trgovinsku cetvrt.
Zatim postoji i Akihabara deo grada koji podseca na pijacu, ali iz naucno-fantasticnih filmova, jer se u njemu prodaju najnoviji tehnicki uredjaji svih vrsta. U velikim radnjama nalaze se izlozeni proizvodi, a ispred gotovo svakog rafa po najmanje jedan prodavac koji, kao na pijaci, privlaci paznju musterija glasnim hvalospevima o svojim artiklima.
Kada je rec o gradskom saobracaju Tokio ima devet linija podzemne zeleznice, koja povezuje sve delove grada. Upecatljivo je, takodje, da je skoro ceo grad pod nadvoznjacima, na kojima se nalazi autoput, ili zeleznicka pruga, kako bi na tlu sve moglo da funkcionise sto besprekornije i sa sto manje zastoja.
Zitelji Tokia uvek uzivaju u najnovijim modnim i tehnoloskim trendovima, trudeci se da prate svaki od njih, tako da su ovde moda i moderni gadget jako bitna stvar. Ispod sve ove opterecene potrosnje njihovih prodajnih distrikta i svetlucajucih fasada poslednjih arhitekturalnih dostignuca, Tokio ima neocekivanu kulturnu srz.
Jedinstvena vitalnost Tokija nastaje od njegovih preplitanja sa starim i novim. Dok je ispunjen japanskom pop kulturom, on je takodje mesto patrijarhalne kulture u kojoj je imperative porodica, kao najbitnija institucija drustva.


Jesen nudi idealnu klimu za istrazivanje gradskih ulica, parkova i kulture u Tokiju.Sada je pravo vreme da nazovete jednog od agenata Axioma Travel da vam pomogne u planiranju vaseg putovanja u ovaj jedinstveni grad.