Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Sta vam avio kompanije ne govore?

Da li ste se ikada zapitali zasto su svetla koja vode ka izlazu crvena a ne zelena Ili zasto je bitno da prvo sebi stavite masku za kiseonik pre nego sto probate da pomognete nekome, ili koliko su teska vrata za izlaz u slucaju opasnosti na krilima aviona?
British Airways ima odogovor na sva ova pitanja u vidu jednodnevnog kursa o bezbednosti u avionu, i koji prolaze svi clanovi posade.

Proverite pojaseve za spasavanje

Jedna od stvari koju necete saznati iz bezbednosne procedure pre poletanja jeste da ljudi vrlo cesto uzimaju ove pojaseve kao suvenire. Iako avio-kompanije nakon leta proveravaju svako sediste, avion tokom dana moze imati do sedam letova tako da je dobra ideja proveriti pre poletanja da li se ispod vaseg sedista nalazi jedan takav pojas.Stavite prvo vasu masku za kiseonik

Sigurno ste nebrojeno puta culi da je potrebno da prvo sebi stavite masku sa kiseonikom pre nego sto u slucaju nesrece krenete da pomazete ljudima oko sebe - to je zato sto imate sveka 15 ili 20 sekundi da stavite masku pre nego sto u slucaju dekompresije kabine ostanete bez kiseonika nakon cega bi vrlo brzo izgubili svest. Zato je vrlo vazno da brzo reagujete.

Pravilan polozaj tela u sedistu

Ukoliko pogledate list sa intrukcijama koji se nalazi u dzepu sedista ispred vas, sigurno cete primetiti da je potrebno da stavite ruke na glavu - ali ne na bilo koji nacin. Ilustracija sa razlogom pokazuje da sake treba postaviti jednu ispod druge i nikako sa spojenim prstima. U slucaju nesrece na ovaj nacin zastiticete barem jednu ruku zato sto vam je ona potrebna da odvezete pojas.

"Vezbe memorije"

Dok cekamo da avion poleti, piloti u kabini za to vreme sprovode "vezbe memorije" koje ukljucuju proveravanje svih komandi, a to isto se savetuje i putnicima. Kako bi u slucaju nezgode reagovali mirno i stalozeno, i kako bi izbegli sve moguce probleme koje moze izazvati panika, putnicima se savetuje da provere sve, od pojasa za spasavanje do pojasa za vezivanje, i to nekoliko puta.

Zasto je crveno znak za "kreni"?

Zasto u avionu crvena svetla predstavljaju izlaz? Zar ne bi trebalo da budu zelene boje?Crvena boja se koristi zbog toga sto je ona vidljivija za slucaj da se kabina tokon nesrece ispuni dimom.

Koliko su teska vrata za izlaz u slucaju opasnosti?

U slucaju Boeinga 737 vrata su izuzetno teska, tacnije - 20 kilograma. Ono sto je problem jeste cinjenica da najveci broj osoba koje sede pored njih ne poseduje potrebnu snagu za njihovo otvaranje. A u slucaju da neko pokusa da ih otvori tokom leta, to se nece desiti jer ih je nemoguce otvoriti zbog toga sto je pritisak u kabini znatno veci od pritiska napolju.