Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Upoznajte Sochi

Soci je grad na Crnom moru u Rusiji. Nalazi se u Krasnodarskoj oblasti na granici sa Gruzijom. Soci ima 334000 stanovnika, po popisu iz 2008. godine i jedno od omiljenih letovalista Rusije.
Istorija
Od 6. do 15. veka oblast kasnijeg grada Soci pripadala je pravoslavnoj kraljevini Abhaziji. Jos uvek se mogu naci tragovi vizantijskebazilike iz 11. veka. Od 15. veka ovu oblast su osvojili Turci. Konacno, posle uspesnog rata protiv Turaka, ova oblast je ugovorno presla pod rusku vlast 1829. godine.
Soci je osnovan 1838. godine pod imenom Aleksandrija kao vojno utvrdjenje. 1896. naselje je dobilo rang grada i danasnje ime. U Sovjetskom Savezu grad se razvijao kao turisticko mesto, narocito nakon sto je Staljin u blizini podigao svoju vilu.

Opis grada
Klima u Sociju je izvanredna: blage zime i duga leta. U blizini grada i kupalista na Crnom moru postoje i banje, tako da grad posecuje oko 4 miliona turista godisnje. Leti se odrzava i filmski festival. Soci lezi u jednom izuzetnom predelu u blizini Kavkaza. Sa plaza se vide vrhovi planina stalno pokrivenih snegom. U samom gradu primetna je sutropska vegetacija. Grad je pun parkova i arhitekture u staljinistickom stilu.
Grad je veliki.Pun je saobracaja, visespratnica i urbanog zivota koje se ne bi ocekivali od grada na obali mora.S jedne strane videcete skupocene evropske prodavnice koje podizu rejting ovog mesta a sa druge strane dosta gradjevina podseca na staru eru kada je Soci bio proleterski i sovjetski gradic za odmor.
Bogati ulagaci su se jako potrudili da pretvore Soci u odmaraliste svetske klase.Cak ni kamena obala nije bio veliki problem koji je resen uvozom kvalitetnog peska.

Soci i Adler
Ako ste se pitali gde se to ruski bogatasi, milijarderi i njima slicni suncaju kada su u Rusiji, odgovor je: u Sociju. Soci, zajedno sa svojom rivijerom, predstavlja jedan od najduzih urbanih kompleksa na svetu - njegova neprekinuta urbana povrsina, zajedno sa obliznjim gradovima iznosi 145 kilometara, od cega su 118 kilometara pescane plaze duz Crnog mora.-Ruska rivijera. Na njegovim ulicama ne raste obicno drvece: tu cete videti palme, eukaliptuse, cemprese, banana i bambuse. Od ruske zime, Soci "brani" zid Kavkaza, koji ne dozvoljava severnim vetrovima da "udaraju" svojim hladnim talasima o more. Ovo je suptropska Rusija i jedan od najsevernijih suptropskih gradova sveta. Nalazi se na geografskoj sirini, recimo, Splita (43,5 stepena SGS) i 145 kilometara njegove duzine dele se na cetiri administrativna regiona: Adler, najjuznije letovaliste Rusije, od abhaske granice na reci Psou, do sela Kudepsta (nista manje egzoticno!), zatim na Hostinski region, Soci i Lazarevku, sve do reke Magri.

Ruska elita i radnicka klasa susrecu se ovde, kao sto se mesaju i sanatorijumi sa luksuznim vilama, Radisson hoteli sa radnickim odmaralistima i mercedesi sa moskvicima. Doduse, do ovde se stize iskljucivo avionom.

Grad je poznat po jedrenju, skijanju na vodi, ali i po lekovitim pansionima socijalistickog tipa. Tu su i "dace" bivsih rukovodilaca, danas poznate vile za klasu Romana Abramovica, koji navrati ovde kada nije u Londonu ili Moskvi. Smestaj je moguce naci u svim varijetetima: od najjeftinijeg do superluksuznog.
Srednja temperatura kupalisne sezone, koja traje od maja do oktobra, je nekih 22 °C, dok je tokom leta oko 30°C. Soci u celini pripada nacionalnom parku, sto govori samo po sebi. Interesantna stvar je da se u ruskim turistickim casopisima moze videti sledeca reklama: "Ako ste mislili da cete dolaskom u Soci prekinuti svoju pozorisnu sezonu, prevarili ste se!" Pozoriste u Sočiju organizuje svakodnevno gostovanja vrhunskih pozorista iz ostatka Rusije, ali i Ukrajine: Boljsoj teatar, baleti, Petrogradska opera... Nece vam biti dosadno!" Neki od festivala u Sociju su vec legendarni: Kinotavr, filmski festival, ali i modne revije ili Festival piva .
Jedan od specijalnih dozivljaja je odlazak u Adler, ravnicarski grad pored Socija, u kome su plaze najlepse, u kome nema toliko guzvi, i tek se pocinje sa masovnom gradnjom hotela i klubova. Adler je idealan za porodicni odmor, ukoliko zaista zelite odmor.

U okolini:
Nekih 45 kilometara severno od Socija nalazi se skijaliste Krasnaja Poljana , gde je sve do aprila moguce skijati. I tako je Soci paradoksalno, iako letovaliste, isto tako i grad-domacin ovogodisnjih Zimskih Olimpijskih Igara! Naravno i leti je moguce otici na sjajno kavkasko planinarenje ili samo setnju po cistom vazduhu, daleko od morske vreve. Moguce je napraviti i sjajne ekskurzije u obliznju Abhaziju, zvanično u sastavu Gruzije: jeftina i prelepa letovalista sovjetske elite. Ne treba propustiti ni velicanstveni manastir Novi Atos (Novij Afon) u mestu Pitsunda, okruzen cempresima, morem i brdima!

Sezona u Sociju je najbolja od maja do kasnog septembra a najveca guzva je u julu i avgustu.Nakon olimpijskih igara,Soci ce sigurno postati svetski poznata destinacija za odmor koju treba posetiti.

U znaku priprema za Olimpijadu u Sociju Rusi su se dosetili da razmrdaju gradjane koji putuju metroom tako sto ce im izdati kartu po ceni od 30 cucnjeva. Aparati ispred kojih je postavljena plava staza postavljeni su tako da putnik stane pred kameru i napravi 30 cucnjeva i zaradi svoju kartu za prevoz. Gradjani su lepo prihvatili ovaj izazov. Zimske olimpijske igre u Sociju 2014. raju od 7. -23.februara.