Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

BAHAMI-RAJ NA ZEMLJI

Vise od 700 ostrva i 2 500 koralnih sprudova cine Bahame. Nalazi se istocno od Floride, a severno od Kube i Kariba. Kada je Kristofor Kolumbo prvi put zakoracio na tlo Novog Sveta, bilo je to ostrvo San Salvador u jugositocnim Bahamima.
U to vreme na teritoriji danasnjih Bahama je zivelo oko 40 000 Indijanaca. Kasnije su porobljeni i njihova bogata kultuta je ubrzo iscezla. Na celu drzave danas je kraljica Elizabeta II.
Ono sto Bahame cini jednom od atraktivnijih destinacija, za razliku od drugih karipskih ostrva, jeste uspesna ekonomija zemlje, stabilna politicka situacija, privlacan soping, bogat zabavni i nocni zivot, luksuzni hoteli, a iznad svega najlepse plaze koje mozete da zamislite.
Kosmonauti su konstatovali da je najbistrija vodena povrsina koja se vidi iz svemira upravo oko ovih ostrva. Stanovnici Bahama uzivaju u suptropskoj klimi sa oko 300 suncanih dana i prosecnoj temperaturi od 27°C tokom cele godine.


Atlantis Hotel Bahamas
U 17.veku Bahami su proglaseni delom Engleske, sto je pratilo i postepeno doseljavanje Engleza i njihovog svestenstva. U znaku gusarske dominacije i tiranije prosao je 18. vek. Gusarski brodovi su susretali i pljackali vecinom spanske brodove koji su nosili robu iz Novog sveta za Spaniju. Za odmazdu spanska kraljevina je poslala vojsku i brodove u zelji da uniste gusarsko uporiste, sto im je i uspelo. Tadasnji glavni grad Carlstaun je unisten, da bi se nakon nekoliko godina ponovo izgradio. Ovog puta nazvan je Nasau.
Nakon gusara Bahami su se nasli pod udarima gradjanskog rata u Sjedinjenim Drzavama. Amerikanci su bezali na Bahame od rata i naseljavali se sa svojim familijama i robovima na mnoga od ostrva
Dan nezavisnosti Bahama je 10. jula 1973. godine, kada se lokalno stanovnistvo izborilo za nezavisnost pod vodjstvom advokata po imenu Linden Pindling.
Bahami su finansijska, kulturna i turisticka prestonica karipskih ostrva. Tu se mogu naci turisti sa svih strana sveta kako uzivaju u gostoprimstvu ostrvljana i prirodnoj obdarenosti ostrva. Veliki broj turista letuje na jednom od 14 glavnih ostrva.

Najpoznatija turisticka destinacija na Bahamima je Rajsko ostrvo (Paradise Island). Nasau se nalazi na ostrvu Nju Providens i povezan je mostom sa Rajskim ostrvom. Udaljenost izmedju dva ostrva se moze preposaciti za oko 45 minuta ili uzmite taksi, autobus ili trajekt. Do 1962. godine Rajsko ostrvo nije bilo naseljeno i razvijeno. Tada su poceli da se prave prva veca odmaralista, nakon toga "milion dolara" vile, da bi se sve zavrsilo sa velelepnim, jednim od najlepsih hotela na svetu - Atlantisom-zastitnim znakom Bahama.Hotel je sagradjen sa idejom izgubljene Atlantide i vrlo je atraktivna opcija za one koji zele luksuz, glamur i kockanje u stilu Monaka ili Las Vegasa.
Porodicne ljude sa decom Atlantis moze da zainteresuje jer ima veliki broj aktivnosti u hotelskom kompleksu i oko njega. Jedna od mnogobrojnih atrakcija hotela je akvarijum sa stotinama primeraka zivota iz mora oko Bahama. Od malenih pirana do ogromnih ajkula.Ono od cega ce vam sigurno stati dah je veliki tobogan, imitacija hrama plemena Maja, sa kojeg mozete da uletite u vodu neverovatnom brzinom od 55 kilometara na sat. Adrenalin se narocito povecava kada shvatite da ste, iako se spustate kroz providni tunel, okruzeni ajkulama koje plivaju lagunama.
U hotelu i oko njega moze se videti krem svetskog dzet-seta. Jahte od kojih staje dah usidrene su u Marini (Marina Village), koje se nalazi neposredno ispred hotela. Ova marina napravljena je 2005. godine. To je pesacka zona koju cine ulice sa gurmanskim restoranima, skupocenim prodavnicama suvenira, trendi kafeima i neizbeznim juvelirnicama .Pod obavezno je da sednete u neki od restorana ili kafea, posmatrate paradu jahti i slusate muziku kalipsa koji svira do kasno u noc.
Najpoznatije plaze na Rajskom ostrvu su Paradise i Cabbage Beach. Duge, pescane, sa morem tirkizne boje, protezu se na severnoj strani ostrva. Smatraju se najlepsim plazama na Bahamima. Obicno su pune turista, kao i prodavaca koji vam nude neki koktel iz kokosa, bizuteriju ili, ako hocete, tridesetominutnu masazu na plazi. Uvek se mozete osamiti ako odete na istocniji deo plaze i uzivati sami u suncu i moru. Rajskim ostrvom je vrlo prijatno i bezbedno setati se cak i u kasnim nocnim satima.
Glavni grad Bahama je Nasau. Nalazi se na ostrvu Nju Providens i ima oko 200.000 stanovnika. Grad je srecna kombinacija tropske klime, ekonomskog i trgovackog blagostanja i, naravno, razvijenog turizma razlog je sto svake godine oko milion putnika sa velikih turistickih brodova prodje kroz ovaj zivopisni grad.
Male prodavnice u kucicama pastelnih boja vode vas do poznatog Strou marketa, bahamskog buvljaka, gde se mozete cenkati i trgovati na zabavan nacin. Godine 2001. izbio je veliki pozar i unistio najveci deo ove pijace, koja je i dan-danas u izgradnji. Iako ne izgleda kao pre, duh je i dalje prisutan. Veseli, zvonki glasovi, karipski akcenat i naravno nudjenje na sve strane. Ulica Bej je centralna trasa grada. Tu mozete da kupujete u buticima svetskih dizajnera, parfimerijama, prodavnicama nakita i pica. Rum sa aromom kokosa ili banane, recimo, jedan je od suvenira koje bi trebalo poneti.
Nasau je mesavina starog i novog vremena. Moderni primorski grad sa bljestavim klimatizovanim radnjama u glavnim ulicama, a u isto vreme zgradama koje nisu odolele zubu vremena.
Buduci da su Bahami bili centar gusarske dominacije, domacini su napravili gusarski muzej u kojem mozete da prodjete kroz vremeplov i cujete price o Crnoj Bradi, Meri Rid i An Boni.
Nedaleko od centra Nasaua nalaze se Ardastra Gardens. To je u isto vreme zooloski vrt, kao i park za zastitu ugrozenih zivotinja i biljaka. Mozete da vidite stotine ptica, sisara i reptila, najvecim delom onih koji poticu sa karipskih ostrva. Dok setate kroz park i uzivate u bojama "kisne sume", mozete da susretnete po kojeg pauna, grupu flamingosa ili cak da dozivite da vam neki od papagaja kaze "hello".

Bahami su ostrva na koja uvek mozete da se vracate i svaki put otkrivate nova, interesantna mesta, skrivene plaze i nove ekskurzije. Na Bahamima cete videti da su ljudi, bez obzira gde ste, nasmejani, vedri i brbljivi.