Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

POVECAN BROJ PREBUKIRANIH LETOVA

Ovo je sigurno jedna od najgorih stvari koje vam se mogu desiti kada su avio kompanije u pitanju.
Ideja je da avio kompanija proda vise sedista nego sto ih zaista ima na letu sa nadom da se neki putnici nece pojaviti i tako ostvariti vecu prodaju i zaradu po letu.Medjutim,avio kompanija nikada ne moze sigurno da predvidi situaciju tako da se desava da neki putnici budu "skinuti"sa leta iako su kupili ispravnu kartu.Vrlo je mali procenat putnika koji ne udju na let ali i taj mali broj nije ni najmanje zadovoljan i neretke su zalbe zbog ovakvih situacija.
Avio komapnija je u obavezi da isplati nadoknadu putniku zbog propustenog leta,ali nekada ta nadoknada ne moze da pokrije izgubljeno vreme. Na primer Air Canada je dugo imala pravilo gde je placala ili $100 u kesu ili $200 u vauceru putnicima koji su skinuti sa leta zbog overbukinga.Onda su se putnici udruzili i napravili veliku zalbu i danas je Air Canada u obavezi da isplati od $100 do $800 nadoknade u kesu(iznos zavisi od duzine cekanja do sledeceg leta) ili cak i veci iznos ako prihvatite vaucer avio kompanije.
Nedavno je Delta Airlines kaznjena sa cak $750 000 zbog krsenja pravila putnika koji nisu usli na let zbog overbukinga.Deltini pretstavnici su uspeli da pregovorima preokrenu ovu kaznu i da cak vise od pola kazne $425 000 iskoriste za kupovinu novih tablet koji treba da poboljsaju process nalazenja volontera koji dobrovoljno pristaju da ne udju na let zbog overbukinga,naravno uz odstetu.Delta je odlicno to izvela,da vise od pola kazne koju treba da plati u stvari ulozi u svoju korist,ostaje samo da vidimo u kojoj ce se meri i primenjivati novi program i tableti i koliko ce se ubuduce postovati prava putnika.

Prebukiranje letova a samim tim i ostavljanje putnika bez uredno placenih mesta je neizbezan deo u radu jedne avio kompanije.Cak i Sothwest Airlines, koja veliki prioritet daje imidzu svog korisnickog servisa nije imuna na prodavanje veceg broja sedista nego sto ih zaista ima na letu.Godine 2010 Southwest je kazjen sa $200 000 zbog krsenja prava putnika skinutih sa leta.Sa jedne strane oni su se odrekli dodatnih naplata za prtljag,kao sto to imaju druge avio komapnije,ali cak i oni vide veliki izvor prihoda od prebukiranja letova.

S obzirom da je overbuking uobicajena situacija kod avio kompanija,narocito u sezoni,Ministarstvo za saobracaj savetuje da se putnici informisu o svojima pravima na website http://www.dot.gov. Ipak na kraju dana,moramo imati u vidu,da i nakon placenih kazni,avio kompanije ce nastaviti da prebukiraju letove iz prostog razloga sto im to donosi profit.

Axioma Travel vam zato uvek predlaze da kupite Travel Guard Osiguranje da biste bili obesteceni u slucaju da vam se desi ovako neprijatna situacija . Za ove i sve ostale informacije uvek se mozete obratiti vasoj Axioma Travel i dobiti detaljne instrukcije- pozovite nas na 800 929 4662