Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Boston

Boston se smatra jednim od lepsih i "evropskijih" gradova u Americi, pun je istorije i lepih gradjevina - ali necete ostati ravnodusni ni prema prelepom zelenilu.

Boston je glavni i najveci grad drzave Massachusetts. Prema proceni iz 2008. broji 609.023 stanovnika, dok sire gradsko podrucje ima preko 4.5miliona zitelja
Osnovali su ga 1630. puritanski kolonisti iz Engleske i nazvali prema Bostonu u Lincolnshireu. U gradu su se pocetkom 1770-ih odvijali dogadjaji koji su doveli do Američkog rata za nezavisnost, Bostonski masakr i Bostonska cajanka, stoga se Boston cesto naziva "kolevkom savremene Amerike".
Najveci broj stanovnika Bostona su poreklom Irci a odmah za njima Italijani ,sto se moze primetiti na svakom koraku i sto se odrazilo i na lokalnu kuhinju.Ako prosetate uskim ulicicama najstarije "Little Italy" u Americi, i sigurno cete cuti zvuke Frenka Sinatre ili Dina Martina, dok stariji gradjani ovog dela Bostona sede ispred svojih domova i tracaju, bas kao i njihovi rodjaci u Italiji.
Ako putujete sa decom ne propustite Boston By Little Feet, namenjenu klincima od 6 do 12 godina. To je skracena decija verzija marsrute Freedom Trail (najpopularnije atrakcije u gradu) u kojoj ce deca obici najznacajnija mesta bostonske istorije. Originalni Freedom Trail je 1958. godine osmislio lokalni novinar William Schofield kako bi u jednu marsutu povezao glavne gradske spomenike.
U Bostonu postoje raznovrsne organizovane ture za turiste koje ce vam razmrdati i mozak i telo. Saznacete puno toga o knjizevnoj sceni, hrani, filmovima i fotografiji.

Old State House in Boston

Osim toga, Boston se istice i svojim gospodskim sarmom. Nema tu niceg sto sljasti i bljesti ali nekako na svakom koraku imate utisak da se tu tokom vremena nagomilalo dosta bogastva i bitnih dogadjaja, da su njegovi stanovnici svesni i ponosni zbog toga, ali da ne zele da se posebno pokazuju i hvale.
Pored raznih turistickih tura koje vas vode kroz istoriju Bostona, mozete da samostalno organizujete posetu mnogobrojnim parkovima kojih ovde ima jako puno, od onih velikih do malih oaza medju oblakoderima. Sve se besprekorno odrzava i morete priznati da su u dekoraciji znatno ispred vecine americkih gradova.
Boston je i jedan od najzelenijih gradova u Americi,sto ovde znaci da je svest o zastiti zivotne sredine veoma prisutna. To se vidi na svakom koraku. Jedna od posebno interesantnh stvari je to sto su gradske vlasti odlucile da glavni put koji je prolazio kroz centar grada presele pod zemlju, a na povrsini su umesto njega napravili parkove. To veoma impresivno izgleda. Na svakom koraku cete primetiti da se zelenilu u gradu posvecuje velika paznja, bilo da je u pitanju cvece, drvece ili voce i povrce. Cak cete u finanskijskom distriktu pronac zelenu oazu sa lejom u kojoj se sa recimo nalaze jagode i praziluk.

Boston se smatra jednim od najstarijih, najbogatijih i kulturno znacajnih gradova u Americi Ekonomski je baziran na obrazovanim institucijama, zdravstvu, finansijama i tehnologiji. U obliznjem Cambridge-u nalazi se poznati univerzitet Harvard i tehnoloski institut Massachusetts Institute of Technology (MIT).
Boston je grad s velikim brojem profesionalnih sportskih timova, medu kojima su najznacajnije Boston Celtics , Boston Red Sox i New England Patriots

Logan airport je relativno blizu grada i odlicno povezan sa centrom.Postoji free shuttle koji vozi do subway-a i za manje od 10min ste u gradu. Jednostavan je za snalazenje i zanimljivo da jos voze stari vozovi koji vise podsjecaju na nase tramvaje, ali naravno ima i modernijih
Grad je jednostavan za snalazenje i vecinu toga mozete obici pesice.
Podrucje oko First Church of Christ Scientist definitivno morate obici, Prudential (najvisa zgrada ), Fenway park, MIT, luka, popiti pivo u poznatom restoranu Cheers (iliti Kafic Uzdravlje).....
Jedan od najzanimiljivijih delova je Faneuil Hall Marketplace gdje se nalaze restorani, kafici i raznorazne prodavnice. Nalazi se u starom delu grada, a leti i vikendima zna biti guzva pa je tesko naci mjesto na terasi. Uglavnom Boston je kombinacija europske i americke kulture, sto ces vidjeti i po arhitekturi.Jeftinu klopu mozete naci, a gde drugo nego u Chinatown-u

Od maja 2014 Turkish Airlines uvodi direktnu vezu iz Bostona za Istanbul I ima odlicne veze dalje za Beograd,Skoplje,Satrajevo i Zagreb.Cene pocinju od samo $770 sa taxama a za vise detalja mozete pitati jednog od agenata Axioma Travel. 1800 929 4662