Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Berlin

U Berlinu cete prepoznati energiju grada koji nikada ne spava. On je poznat je po apsolutnom hedonizmu i neverovatnim prizorima. Mi vam otkrivamo zbog cega treba da otputujete u ovaj grad i zasto ce vam boravak u njemu zauvek promeniti misljenje o Nemackoj.
Glavni nemacki grad - Berlin, jos uvek, godinama nakon rusenja zida od kamena zivi s imaginarnim simbolicnim zidom koji treperi izmedju dva razlicita sveta.
U zapadnom delu grada, kako stanovnici Berlina kazu, osjeca se kapitalisticki duh. Arhitektura, uredjenje sredine i ljudi na ulicama odaju dojam jedne od velikih zapadnih metropola.
Kontroverzu i zivotnost zapadnom delu daje prica o "Deci s kolodvora Zoo" koji se nalazi tik do najbogatijeg zooloskog vrta na svijetu s 14 000 razlicitih zivotinja.
On se prostire sve do centra grada -Brandenburskih vrata i sedista nemackog parlamenta prekrasne zgrade Reichstaga s novom staklenom kupolom dodanom 1999. godine. Ona predstavlja savrseni spoj modernog i tradicionalnog.
Festival svetlosti u Berlinu ove godine traje od 9. do 20. Octobra
Berlinska istorija u jednoj ulici
Pocnite obilazak setnjom ispod lipa, bulevarom koji je po ovom mirisnom drvecu i dobio naziv (Unter den Linden). Njegov put prati evoluciju grada od Hoencolern dinastije, preko Vajmarske republike i Treceg rajha, do Nemacke demokratske republike. Centralna tacka je Brandenburska kapija, trijumfalni luk sa kvadrigama na vrhu, podignut kao simbol pruske prestonice 1791. Zapadno od kapije je Zooloski vrt, a na severnoj strani Rajhstag (Raichstag), dom nemackog parlamenta. Prema jugu je glavna ulica za soping, Fridrihstrase (Friedrichstrasse), a istocno Muzejsko ostrvo (Museum Island).

Osvojite Muzejsko ostrvo
Ukoliko se stojite na istocnom kraju Unter den Linden, nalazite se na korak od pet muzeja smestenih na ostrvu na reci Spreji (Spree), nazvanom Museumsinsel ili Muzejsko ostrvo.
Dizajnirano kao svetiliste za umetnost i nauku po uzoru na model stare Grcke, obuhvata prvi javni muzej u Pruskoj, Stari muzej (Altes Museum) iz 1830.
Ubrzo su ostrvo naselile brojne slicne institucije - Stara nacionalna galerija (Alte Nationalgalerie), Bode muzej (Bode Museum), Novi muzej (Neues Museum) i Pergamski muzej (Pergamonmuseum).
Blaga Pergamskog muzeja ne biste smeli da propustite - velicanstveni oltar i friz datiraju iz drugog veka pre Nove ere i predstvaljaju jednu od najznacajnijih zaostavstina klasicne antike.

Lencarenje na Potsdamer Platz
Juzno od Zooloskog vrta nalazi se trzni centar Postdamer Platz Arkaden. 20-ih je Postdamer plac bio jedan od najprometnijih u Evropi. To je ujedno i mesto na kom je postavljen prvi semafor, 1924. a cija se replika i danas moze videti. Za vreme Drugog svetskog rata, sravnjen je sa zemljom, a zatim podeljen zidom.
Danas se na Postdamer placu svakog februara odrzava cuveni medjunarodni filmski festival - Berlinale. Sa tradicijom od 60 godina, predstavlja jednu od glavnih svetskih filmskih manifestacija.

Prosetajte pored berlinskog zida
Pad Berlinskog zida bio je najava kraja podeljenosti Nemacke. Vecina zida je srusena u periodu izmedju juna i novembra 1990, ostao je samo jedan mali deo na juznoj granici.
Duz puta mozete videti restaurirane segmente kod Gedenkstätte Berliner Mauer, odmah do dokumentacionog centra gde se cuvaju price o pokusajima bekstva na drugu stranu Zida.
Na Sandkrug mostu (Sandkrugbrücke) gde je ranije bio granicni prelaz postoji komemorativna ploca posvecena prvoj osobi koja je ubijena u pokusaju da pobegne na Zapad.
Napravite pauzu kako biste videli Haus am Checkpoint Charlie, koja je bila jedino mesto otvoreno za prelaz iskljucivo stranaca.

Plivajte u Grunevald sumi
Da, u sumi, dobro ste culi. Najbolje mesto za osvezenje tokom toplog nedeljnog popodneva. Nalazi se na zapadu Celendorfa (Zehlendorf). Idealna je za voznju bicikla, setnju, kupanje i jahanje konja.
U severnom delu je mali ali veoma zanimljiv Most muzej (Brücke-Museum) posvecen grupi ekspresionistickih umetnika koja je pod ovim nazivom stvarala u 20. veku.

Prosetajte kraljicinim parkom
Iskoristite suncan dan da posetite kompleks zamka Sarlotenburg, koji je u 17. veku podigao Fridrih III kao letnju rezidenciju za svoju zenu, kraljicu Sofi-Sarlotu. Najinteresantnije je novo krilo (Neue Flügel) gde se nalazi Frederikov rokoko apartman. Tu se nalazi i paviljon koji je dizajnirao Sinkel, arhitekta Starog muzeja.

Gledajte ga s visine
Pogled na Berlin predstavlja mesavinu istorijske i savremene arhitekture kojoj je najbolje diviti se sa visine. Kada se vec nadjete kod zgrade Rajhstaga, obavezno se popnite do vrha kupole.
Za duze uzivanje u pogledu popnite se na brdo gde se nalazi park Viktorija (Viktoriapark) u Krojcbergu (Kreuzberg).
Ukoliko ste kratki sa vremenom posetite Panaramapunkt na Postdamer trgu koji ce vas pozdraviti najbrzim liftom u Evropi.

Bez kafe i kolaca kao da niste ni bili
Popodnevna kafa uz kolace je berlinska tradicija. Kafic Anna Blume istovremeno je i cvecara, a ime je dobio po dadaistickom pesniku. Mozete uzivati na njegovoj terasi okruzeni cvecem.

Ples do jutra
Zanimljivost je da ta je Berlin u poslednje vreme postao poznat kao grad za slobodne ljude u potrazi za ljubavlju i zabavom. Iako se Berlincani vecinom provode u istocnom delu grada, u samom centru se nalazi klub "36" - najpoznatiji i najstariji punk klub na tim prostorima. Ipak, ako ste za totalni neverovatni provod posetite veliki Berghain klub koji je poznat kao najbolje mesto za zabavu na starom kontinentu. Trenutno je u nemackom glavnom gradu hit Balkan Disco, pa se nemojte iznenaditi ako cujete poznate melose u raznim klubovima.


Air Berlin i Air Serbia planiraju uskoro i letove iz Beograd za Chicago.Za sada,
AirBerlin ima direktne letove iz Chicaga,New Yorka,Miamia i Los Angelesa za Berlin.
Pitajte jednog od agenata Axioma Travel za raspored letova i cene.Axioma Travel 1800 929 4662.