Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Sta sve neki zaboravljaju u avionu?

Menadzer na odelu "Izgubljeno - nadjeno" u aviokompaniji Southwest Airlines ispricao je sta sve putnici ostavljaju nakon letova. Vecinom su to naocare za sunce i novcanici, a u odeljku kojim rukovodi Robert Ler stvari dele na vise i manje vredne.
U manje vrijedne spadaju sitnice poput naocara, cebadi, novcanika, plisanih igracaka, kesa sa suvenirima, dok u one vrednije spadaju mobilni, iPadi, iPodi, laptopovi, fotoaparati i slicno.
Ler kaze da razume kako se oseca svaki od putnika kad shvati da mu nema mobilnog, novcanika ili fotoaparata i da je ponosan na svoj i rad svojih kolega koji se trude da pronadju izgubljene stvari.
"Ne mozete ni zamisliti sta sve nalazimo. U svom skladistu imamo svaku od stvari koje su dozvoljene za unosenje u avion. Nedavno je tu bilo i odelo pande. U zavisnosti od doba godine, odnosno praznika, tu su razlicite stvari. Kad je Mardi Gras, nalazimo gomile perli, maski, zanimljivih naocara, mnogo suvenira iz Nju Orleansa. Kad je bila inauguracija Baraka Obame preplavili su nas lutkicama i drugim predmetima kojima su bodrili govornike na konvenciji demokrata. Bilo nam je veoma tesko da vratimo te stvari, jer ih niko nije zeleo", ispricao je menadzer Southwesta.
Mnogo je suvenira iz Diznilenda, sesira, pa cak i sombrera, iako Ler kaze da nikad nije video nikoga ko putuje sa sombrerom. Putnici ih obicno zaboravljaju u odeljcima za rucni prtljag.
Najbolji deo posla u delu "Izgubljeno - nadjeno" su momenti kad stvari nadju svoj put do vlasnika. Neki od njih salju im i pisma zahvalnosti, posebno parovi kojima se vratila fotografija sa medenog meseca ili aparat na kome su zabelezeni snimci rodjenja deteta.

"Pre nekoliko meseci smo vratili aparat sa fotografijama vojnika koje su nastale pre njegove pogibije u Iraku, a porodica je bila presrecna sto ce imati i tu uspomenu. Jedna starija gospodja izgubila je vredan nakit koji joj je u nasledstvo ostavila majka. Uspeli smo da ga nadjemo i vratimo joj, a to joj je mnogo znacilo. Vracanje vrednih stvari vlasnicima je blagoslov za nas", kazao je Ler i putnike jos jednom podsetio da pregledaju svoje sediste i prostor za rucni prtljag pre nego sto napuste avion.