Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

11 Stvari koje treba da znate pre nego posetite Quebec

Stanovnici ove Kanadske provincije s ponosom isticu da se u mnogocemu razlikuju od svojih komsija,od jezika kojim govore pa sve do hrane.Cesto vole da kazu da je Quebec mesto gde se zabava shvata ozbiljno.

1.Quebec je francuska zemlja,tacnije,to je najveca kanadska provincija u kojoj se govori francuski i zbog toga ima neke od najstrozih zakona u svetu,vezanih za sluzbeni jezik.Francuski je dominantan na svim javnim znakovima,ambalazama i gosti se uvek moraju pozdraviti na francuskom jeziku.
Provincija broji oko 8miliona stanovnika od cega oko 80% smatra francuski maternjim jezikom,a u mnogim mestima van Montrela,stanovnici uopste ne govore engleski.
U Quebec-u postoji takozvana policija za jezike OQLF(Office québécois de la langue française) koja je zaduzena za kontrolu postovanja zakona i izricanje kazni za nepostovaoce.
2.U Quebec-u se moze neci veliki broj katolickih crkvi na prodaju.
Katolicka crkva je nekada imala veliki uticaj u ovim krajevima ali danas,mnogo je napustenih crkava ili se one koriste u neke druge svrhe,kako gradjevine ne bi potpuno propale.
3.Quebec ima svoj nacionalni praznik
Najveci drzavni praznik Kanade je 1Juli,ali u Quebec-u se najveci praznik slavi sedam dana ranije-24juna -Fete Nationale ili St.Jean Baptiste Day.Posto pada na sam pocetak leta,sve proslave se odzavaju na otvorenom i ovo je izuzetna prilika da se vide nacionalne igre ovog kraja Kanade.
Imajte u vidu da ako prisustvijete ovom prazniku,kanadske zastave nisu dobrodosle,vec obucite nesto plavo,da budete u skladu sa nacionalnim bojama Quebec-a
4.Stanovnici Quebec-a obozavaju malu ligu hokeja.
Hokej je najpopularniji sport ovog dela Kanade i u zimsko doba godine,gradici cesto prave sopstvene terene za hokej i organizuju svoju malu ligu.
5.Mnogi stanovnici Quebec-a koriste poseban dijalekat.
Cesto posetioci iz drugih francuski govornih podrucja ne mogu bas najbolje da razumeju dijalekat kojim se sluze neki stanovnici Quebec-a.Njihov francuski u sebi sadrzi neke reci anglo-saksonskog porekla ili su dve reci sjedinjene u jednu ili se pak neke engleske reci citaju sa francuskim izgovorom.Ovo je vise karakteristicno za radnicku klasu.


6.Montreal i Quebec City imaju sopsvenu kulinarsku scenu koja drzi do sebe i ne dozvoljava uticaje drugih kultura.Zato imaju vrlo cudan i specifican identitet u kulinarstvu.Ovde mozete ocekivati puno foie gras ( pacja jetra),skoljki,racica,organskog povrca,sira i visokokvalitetne svinjetine.Oni se maksimalno trude da koriste samo sopstvene sirovine.
Osim toga,Quebec je na ubedljivom prvom mestu po pravljenju sirupa za palacinke (maple syrup)
7.Nacionalno jelo putin (poutine) ovde je posebno. Najpoznatije jelo koje se satoji od przenih krompira prelivenih sirom i sosom poznato je sirom Kanade a polako osvaja i susednu drzavu Njujork.
8.Najvece slavlje u Quebec-u je u najhladnije doba godine.
Svakog februara u Quebec City-u odrzava se Carnival du Quebec,pun raznoraznih aktivnosti na otvorenom,koji posecuje veliki broj turista i koji traje nesto vise od dve nedelje.Tada posebnu paznju turista privlace masivne,predivno osvetljane sculpture od leda. Ledena palata se smatra domom Bonhomme-a,maskote festivala koji je jedan od najprepoznatljivijih likova Quebec-a.
9.Najbolje aktivnosti u Quebec-u se desavaju na otvorenom.
Sportovi kao sto su pecanje na ledu i hodanje po snegu(snowshoeing),postoje na ovim prostorima odvajkada i period od Decembra do Februara najlepse je provesti na zaledjenom jezeru.U letnjim mesecima je popularna biciklisticka staza koja ide od zapada do istoka ove prostrane provincije.
10.Expo 67 je modernizovao Montreal
Montreal je bio domacin Svetskog Sajma 1967 godine pod nazivom Expo 67.U to doba je uradjeno mnogo na infrastukturi grada sto se i danas koristi,kao sto je na primer podzemna zeleznica-metro.
Posebno zanimljivo je vestacko ostrvo-Ile Notre-Dame gde se danas nalazi teren za Formulu Jedan i kazino.
Habitat 67 je stambeno naselje inspirisano Lego kockicama-treba li ista vise reci?
11.Putevi u Quebec-u su u jako losem stanju.
Razlog tome su lose vreme,los kvalitet koriscenih materijala i neiskustvo vlade.Nemojte da vas iznenade ogromne pukotine i rupe na putu i izbledele oznake na putu.Najgori uslovi na putu su u prolece kada sneg pocinje da se topi a temperature osetno rastu.Osim proleca,leto je doba kada se obavlja najveci broj radova na putu.