Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

10 omiljenih avio-kompanija

Kada razmatrate sa kojim avio-kompanijom da letite, glavna stavka je obicno cena. Medjutim sa tolikom usredsredjenoscu na ustedu novca lako mozete zaboraviti one male stvari koje let cine udobnim. Kako bismo vas podsetili na nacine na koje neke kompanije zele da naprave pravu poslasticu za svoje putnike predstavljamo vam listu onih koje se zaista trude da putujete kako dolikuje.

"Najmilija" avio-kompanija: Air New Zealand

Krajem 2010. godine, ova kompanija je predstavila novi ugodjaj na svojim letovima. Mogucnost da par (ili troje njih) tokom leta malo i prilegne. Naime rec je o sedistima koja se mogu izvuci i od njih napraviti lezaj, koji ce vrlo prijati putnicima koji su krenuli na dalek put.
Ova pogodnost je odmah postala pravi hit, a da biste je obezbedili potrebno je pored dva sedista kupiti jos jedno mesto u pola cene, a za nocni let treba doplatiti jos 500 - 800 dolara. Iako su do sad polovinu musterija cinili parovi, za ovu opciju se vrlo rado opredeljuju i porodice sa malom decom.

Najsmesnija avio-kompanija: Kulula airlines
Kulula airlines, koja je osnovana 2001. godine je sigurno najduhovitija avio-kompanija. Pre nego sto se uopste ukrcate, videcete avion jarke zelene boje sa izvesnim instrukcijama na njemu: "This Way Up" znak vam pokazuje na koji nacin da stignete na "odrediste", a strelicama ce biti obelezena i mesta gde se nalazi pilot aviona, kafa, prozori, motori, krila aviona...a sva uputstva su napisana na prilicno saljiv nacin.
Unutar aviona nije nista manje zanimljivo: "Ako vam se ne svidja nasa usluga imamo sest izlaza za hitne slucajeve (If you don't like our service, we have six emergency exits) kao i "Posada proverava da li ste namestili pojaseve i da li vam se obuca slaze sa odelom" .

Najsimpaticnija low cost kompanija: Ryanair

Niko se ne trudi toliko da zaradi svaki moguci dodatni dolar kao cuvena low cost avio-kompanija Ryanair. Neke od njihovih besranih ludorija su vec mitske ali oni nikad nisu naplacivali za koriscenje toaleta, nikada nisu uveli deo za stajanje- uprkos tracevima koji su kruzili.
Medjutim neki njihovi potezi bi izludeli i one najmirnije: Ryanair naplacśuje dodatnih $10 ako placate AmEx kreditnom karticom, ima takse za cekiranje i naplacuje dodatnih $16 ako zelite da sedite u redu do prolaza.
Kada se konacno nadjete u avionu tortura se nastavlja: sedista nemaju pregrade na zadnjem delu, vec su tamo inspritana uputstva za slucaj uzbune. Tokom leta osoblje vam stalno nudi grickalice, srecke i cigare bez dima.
Medjutim uprkos svemu tome, ova avio-kompanija je jedna od najuspesnijih u Evropi.

Najbolja americka avio-kompanija za prtljag: Delta

Svake godine se u proseku zagubi oko 42 miliona prtljaga, ali ako zelite da izbegnete tu nesrecu, putujte Deltom. Naime ova kompanija je prosle godine imala samo 2.66 zalbe na 1.000 putnika zbog zagubljenih prtljaga, sto je zaista impresivan podatak.

Najbolja (najrazmetljivija) kompanija sa Bliskog istoka: Emirati

Pojava ove avio-kompanije definitivno je pomerila granice dizajna aviona, a niko ne ide dalje u postavljanju novih ciljeva kao Emirati. Kreveti za spavanje i dodatni sistemi za zabavu im nisu bili dovoljni, tako da je kompanija na svom avionu A380 napravila dodatnu sobu koja ima i licnu tus kabinu.
Na svom letu Dubai - London, kompanija je uvela i prave spa tretmane za 14 putnika iz prve klase. Ako nemate novca za takav nacin opustanja, ne brinite; svako sediste se moze spustiti za 120 stepeni i ima ekran od 10 inca sa 120 kanala za zabavu.

Avio-kompanija sa najboljim filmovima za demonstraciju sigurnosti: Virgin America

Kaludjerica, matador i bik ulaze u avion - ne ovo nije pocetak vica, to su likovi koji igraju glavne uloge u animiranom filmu za objasnjavanje sistema sigurnosti na avionu. Nemojte nas shvatiti pogresno, mi znamo da ovakvi filmovi nisu za ismejavanje, ali treba biti inovativan u pokusaju za pridobijanje paznje putnika.
Narator objasnjava sve vazne informacije tu i tamo ubacujuci poneku salu. Izgleda da ovaj pristup uspeva jer film uvek pomno prate svi putnici.

Najtacnija avio-kompanija: All Nipon Airways

Zaboravite na pricu o nemackoj preciznosti jer kompanija koja uvek stize na vreme dolazi iz Japana. Prema podacima FlightStats, All Nipon (ANA) kompanija stize tacno na vreme devet od deset puta. ANA ima preko 1.000 letova dnevno uglavnom iz Tokia i Osake.

Avio-kompanija sa najboljom hranom u ekonomskoj klasi: Thai airways i Virgin America

Kada neki putnici preskoce obrok pred put jer se raduju onom iz aviona, to je pravi kompliment. Upravo je to slucaj sa Thai i Virgin Ameriken kompanijama. Rolnice, kolaci, sosevi, odlicna kafa...i jos mnogo toga sluzi se na njihovim letovima.
Oni se trude da obroci budu lepo i aranzirani, a hrane ima i za vegetarijance, dijabeticare i ostale sa "specijalnim" potrebama i zeljama.

Hi-tech kompanija: Scandinavian airlines

Zamislite cekiranje na let bez barkoda ili karte; Scandinavian airlines (SAS) nudi bas to. Njihovi sistemi u Kopenhagenu, Oslu i Stokholmu koriste cipove koji su zakaceni za smartfonove putnika koji sa njima ulaze bez problema. Sve sto je potrebno je da tapnete po telefonu i sve potrebne informacije sa njega ce doci do avio-kompanije.
Svaki put kada prolazite kroz obezbedjenje, ostavljate prtljag ili prolazite kroz kapiju za avion, kliknite na telefon i to je sve.

Najiskusnija avio-kompanija: Qantas

U cuvenom filmu Kisni covek (Rain men), Tom Kruz kaze: "Svaka avio-kompanija ce nekad doziveti da joj se avion srusi. To ne znaci da one nisu bezbedne."
Dastin Hofman na to odgovara: "Qantas. Qantas se nikada nije srusio." To i dalje vazi. Pored nekih manjih nesreca avioni ove avio-kompanije su zaista najbezbedniji u poslednjih 60 godina.

Axioma Travel je uvek tu da vam obezbedi letove na jednoj od Vasih omiljenih avio kompanija.Pozovite nas na 1800 929 4662