Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

Promena boja u avio industriji

Kao sto verovatno vec znate u poslednjih par godina cak sest velikih avio kompanija Amerike se sjedinilo u tri.Northwest je potpuno "pretopljen" u Deltu 2008 a dve godine kasnije Continental se spojio sa United-om.
I najnovije i do sada najvece ujedinjenje ,kao spas od bankrota, je American Airlines i US Airways.
Ova nova avio kompanija bice najveca na svetu po broju putnika cija vrednost se predvidja na oko 11milijardi americkih dolara.
Kada se desi jedno ovakvo spajanje velikih avio kompanija,vrlo vazan factor u daljoj prezentaciji je i logo koji ce tako spojene avio kompanije koristiti.U ovom primeru novoformirana kompanija ce nositi ime American Airlines,ali ce preko 73 aviona morati da se prefarba kao naredni korak ovog sjedinjenja.Koristice novi logo koji ce u osnovi imati dobro poznati orao i duplo slovo A ali sa malo izmenjenim detaljima."Ova promena ce dovesti American Airlines u "apple" doba sa modernim i svezim logom" -smatraju u menadzmentu ove kompanije.Sa svakim spajanjem avio kompanije moraju pazljivo da razmisle koji deo kog logoa ce upotrebiti za pravljenje novog-zajednickog.Vazno je sacuvati ono sto je karakteristicno za obe avio kompanije kako bi ostale dosledne svim putnicima.Najbolji primer jednog ovakvog uspesnog ujedinjenja je Continental i United Airlines-oni su odlucili da zadrze karakteristican zuti globus sa Continetal logoa a ime United koji je svetski bolje poznato.

Ni avio kompanije Evrope se ne razlikuju kada je u pitanju sjedinjavanje avio kompanija i menjanje zastitnih znakova dveju kompanija.Lufthansa je jos 2009 kupila low-cost kompaniju Germanwings i sada ima u planu da prefarba sve njihove avione kako bi nosili logo Lufthanse.Pretpostavlja se da ce za to biti potrebno oko 750 litara farbe po avionu.
Plan je da se u ovaj zajednicki logo ukljuce zuta boja sa logoa Lufthanse i ruzicasta sa logoa Germanwings.

Putnici mogu ocekivati u buducnosti nova farbanja aviona jer ce sve vise avio kompanija sjedinjavati kao vid jacanja i napredovanja u avio industriji. Naravno sa smanjivajnem konkurencije dolazi i rast cena. Ocekujemo da trend poskupljenja karata da se nastavi i da ce karte za vase omiljenje destinacije biti sve skulje i skuplje.