Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

6 pravila dobrog pakovanja kofera

Kada podjete na put, kljucno je da znate pametno da spakujete svoje stvari. U suprotnom, uvek ce Vam se desavati da nesto ne moze da vam stane u kofer ili da morate uzimati dodatnu torbu.

Kako biste izbegli muke sa pakovanjem, vazno je da zapamtite sest osnovnih strategija koje svaki putnik treba da nauci:

1. Rolajte - ne savijajte
Mnogi strucnjaci za putovanja tvrde da svaki komad garderobe treba rolati, a ne savijati. Jer tako u kofer moze da stane mnogo vise stvari. Kada smotate, na primer, neki dzemper, treba da ima velicinu i oblik boce vina. Ovakvim pakovanjem stedite na prostoru i sprecavate da se na garderobi pojave duboki nabori.

2. Napravite listu za pakovanje
Odlaganje pakovanja samo ce vam uneti nervozu kasnije. Zato razmisljajte o pakovanju nekoliko dana, pa cak i nedelja pre polaska. Cim se setite necega sto bi vam moglo zatrebati, odmah to dopisite u listu stvari koje cete nositi sa sobom, kako kasnije ne biste morali da se pitate da li ste nesto zaboravili.

3. Upoznajte se sa pravilima o prtljagu vaseg avioprevoznika
Ako prekoracite dozvoljenu masu prtljaga, morate platiti nekada veoma skupe takse. Zato se pre polaska raspitajte koliko kofera i koje tezine mozete nositi.

4. Mudro pripremajte rucni prtljag
Uobicajeno je da avio kompanije dozvoljavaju jedan kofer i jednu torbu sa licnim stvarima koju mozete da unesete u kabinu. Zato pametno pakujte u licni prtljag, jer bi bilo steta nositi samo malu torbu. Odlucite se za ruksak i ustedite mnogo na prostoru.

5. Pakujte slojevito
Osim sto treba da isplanirate slojevite odevne kombinacije, kako biste imali sta da obucete u svim klimatskim uslovima i vas kofer treba da spakujete slojevito. Tako u jedan red stavite cipele, u drugi garderobu, elektroniku u treci i tako dalje. Tako ce radnici obezbedjenja lakse videti sta imate u prtljagu i brze cete proci kontrolu.

6. Kljucne stvari nikad ne stavljajte u kofer
Pasos, novac, kreditne kartice, kljuceve, nakit, bilo kakva dokumenta, nikada ne stavljajte u kofer. Ako avio kompanija izgubi vas prtljag bice vam zao sto ste u njega stavili bilo sta vredno.

***


Kako izbeci placanje prtljaga?
Veliki koferi cesto su najveci neprijatelji onih koji putuju avionom, pa se turisti na sve nacine pokusavaju osloboditi dodatnog placanja taksi na prtljag. Medjutim, jedan Kinez dosao je na odlicnu ideju koju umalo nije sproveo do kraja.


Kineski list "Guangdzu Dejli" objavio je da je jedan putnik dosao na aerodrom u kineskom gradu Guangdzuu sa 70 odevnih predmeta na sebi. Neobicni turista, koji je putovao za Keniju, obukao je silnu odecu kako ne bi morao da plati za visak prtljaga.

"Sumo rvac", kako ga je opisalo osoblje aerodroma, imao je na sebi vise od 60 kosulja i majica i devet pantalona. Zaboravio je, medjutim, da na vreme isprazni dzepove, pa je tako morao da sve skine sa sebe posto je prilikom prolaska kroz detektor za metal vise puta aktivirao alarm.

Policija je u njegovim dzepovima pronasla na desetine baterija, USB-ova i punjaca raznih uredjaja.