Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

OKTOBERFEST

Istorija Oktobarfesta datira iz davne 1810 godine, kada je prvi put i to 12. oktobra odrzana velika svetkovina u cast vencanja prestolonaslednika, princa Ludviga sa princezom Therese von Sachsen-Hildburghausen, gde je bila uprilicena i velika trka konja, koja je i narednih godina pocela tradicionalno da se organizuje, da bi na kraju prerasla u festival koji je danas poznat kao Oktobarfest.

Danas, Oktobarfest, najveca atrakcija Minhena i najveci svetski narodni festival, traje 16 dana i odrzava se svake godine u periodu od pretposlednje nedelje septembra pa sve do prve nedelje oktobra meseca (izuzev ukoliko prva subota pada na 3.oktobar, nacionalni praznik Nemackog ujedinjenja, u kom slucaju se festival produzava za jos dan ili dva).
Za tih sesnaestak dana Oktobar fest poseti oko sest miliona ljudi, od cega su oko 70% posetilaca Bavarci, dok ostali gosti dolaze sa raznih svetskih merdijana.
Manifestacija se odrzava u samom centru Minhena na 42 hektara prostora u cijem krugu se nalaze ogromne pivarske tente podignute u tu svrhu, pivnice, te otvoreni prostori sa stolovima i klupama za goste. Pored izobilja bavarske hrane i pica koje je gostima dostupno na svakom koraku, prisutno je i dosta sadrzaja vasarskoga tipa (ringispili, streljane, igre na srecu..).

Svaka tenta ima svoje radno vreme, ali je vazno naglasiti da je Oktobarfest mirno i ne previse bucno desavanje koje tezi da prihvati i privoli i starije ljude i porodice. Od 6 sati popodne pusta se lagana tradicionalna muzika, a retki su oni koji rade posle 11 sati uvece.

Nesto sto bi trebalo znati vezano za Okobarfest:

- Ma▀ /mas/ - je rec bavarskog porekla koja oznacava meru ili kolicinu, a koja se danas ustalila kao termin koji oznacava kolicinu piva. Danas Ma▀ predstavlja tacno 1 litar piva.
-Weisswurst - bele kobasice su cuveni bavarski specijalitet koji se nacesce jede u kombinaciji sa senfom i tek ispecenim perecama. Od hrane bi u Minhenu svakako trebalo probati jos i svinjske kolenice - Schweinshaxe, pecenu svinjetinu - Schweinebraten, knedle od krompira ili belog hleba - Kn÷del, kupus - Kraut, bavarki sir - Obatyda , torilje od kromira.. Zasladite se strudalma od jabuka sa raznim prelivima ili probajte jedinstvene strudle sa sirom. Ne bi trebalo zaobici ni tradicionalni bavarski cokoladni kolac - Prinzregententorte.
- Weissbier na nemackom belo pivo je najpoznatije minhensko pivo.
- Dunkel ili Dunkles je tamno minhensko pivo.
- Krigle za pivo su izuzetno raznovrsne i mozete ih naci raznih oblika i velicina, izradjene od razlicitih materijala.

Jos uvek nije kasno da odete na ovaj svetski poznat festival koji ove godine traje od 22Sept. do 07Oct. Mozete cak i na putu za Beograd,Zagreb ili Sarajevo da napravite dodatni stop i zadrzite se nekoliko dana u Minhenu na OKTOBERFEST-u.
Axioma Travel sa svojim agentima je tu da vam pomogne da rezervisete karte iz svih gradova Amerike za Minhen. Axioma Travel 1800 929 4662.