Axioma Travel home page

Reservation request form

* to sign up for e-Special Fares newsletter,
please allowe pop-up windows to launch
after Sending Reservation form.

* all fields are required

CAPTCHA Image
Submit Reset

Check status of a flight

Submit

Accesing your online travel itinerary


Entering your reservation number


You will find your reservation number on your ticket or on the confirmation provided by your agent. It is sometimes referred to as "PNR" or "Record Locator". If you do not have your reservation number, please contact your Axioma Travel agent.

The reservation number is a 6 digit alphanumeric code, ie. it contains letters and number. You will only need to enter these 6 digits and never any codes that follow or precede it.

It does not make a difference for Checkmytrip whether you enter it in or lower case.

Entering your name


Your last name needs to be entered exactly as it appears in reservation. Do not enter your first name or other information in this field.

SIXT Rent-A-Car

Rent A Car

Current specials

 • New York - Sarajevo $829
 • Chicago - Sarajevo $949
 • San Francisco - Sarajevo $925
 • New York - Skopje $779
 • Chicago - Skopje $949
 • San Francisco - Skopje $829
 • New York - Beograd $719
 • Chicago - Beograd $749
 • San Francisco - Beograd $919


 • Valid for departures after Aug 2018.
  Some dates are already sold out.
  Valid for purchase until 30 Nov 2017.
  Petak i subota extra $20 po pravcu.
  Sve cene samo sa 1 stopom

More details >>

Axioma Travel news

SKUPO PUTOVANJE ZA "ISLA NON GRATA"

Najnovija vest u 50godisnjoj sankciji Amerike prema komunistckoj Kubi je da je jedan Njujorcanin platio kaznu zbog svoje posete Kubi pre cak 14godina- kazna je iznosila 6500 USD.

Sada 38godisnji Zachary Sanders, radio je kao ucitelj engleskog jezika u Meksiku kada je odlucio da poseti ovu za Amerikance- zabranjenu zemlju. Problem je naime nastao iz razloga sto Sanders nije imao dozvolu Ministarstva Financija (US Treasury Department) da poseti Kubu i sto se vracajuci preko Bahama nazad za Ameriku,nije prijavio da je bio na Kubi a na granici su mu nasli - kubanske cigare!

Devizna Kontrolna Sluzba odlucila je da kazni Sandersa sto nije vratio trazen formular pri povratku u zemlju i 2002 odlucili su da to bude $1000.Medjutim u doba Bush-ove vladavine odnosi Amerike sa Kubom su bili znatno zategnitiji jer je Bush-ova vlada pojacala kontrolu svih veza sa Kubom.Cak su postavili zabranu drzavljanima Amerike,poreklom sa Kube, da neograniceno posecuju Kubu i da salju novcanu pomoc svojima na ostrvo.Tako da je nekoliko godina kasnije,pri kraju vladavine George W.Bush-a,taj iznos promenjen na $9000!

Razlog je da je prvobitni iznos bio isuvise mali da bi sprecio drzavljane Amerike da izgorisu pravila Devizne Kontrolne Sluzbe.

Onda je Sanders tuzio Deviznu Kontrolnu Sluzbu i Ministarstvo Financija Saveznom sudu da je kazna proizvoljna i kapriciozna.Izgubio je ovu parnicu,pa je ulozio zalbu i dogovorili su se da taj iznos bude $6500


Intersantno je da je Sanders ipak izuzetak,jer mnoge tuzbe Devizne Kontrolne Sluzbe prema drugim "ilegalnim"putnicima na Kubu, sud je odbacio a oko 200 ih je platilo kazene u iznosu od $1000.

Od pre godinu dana,predsednik Obama je uveo zakon po kome se pod izuzetnim uslovima odobrava putovanjenza Kubu.Uglavnom su to putovanja vezana za umetnost,humanitarna dela i muziku.

Medjutim,za prekrsioce zakona,kazna moze biti do $7500 za prvi prekrsaj,odn. $10000 za svaki sledeci.

Pa ko voli-nek izvoli.